Doet George Miller er goed aan Charlize Theron te vervangen voor de 'Mad Mad: Fury Road'-spinoff 'Furiosa'?

Doet George Miller er goed aan Charlize Theron te vervangen voor de 'Mad Mad: Fury Road'-spinoff 'Furiosa'?

Toen Anya Taylor-Joy werd aangekondigd als haar vervanger, was er de nodige kritiek, maar de regisseur heeft een goede reden.

George Miller kwam in 1979 met de eerste Mad Max-film. De Australische sciencefictionfilm, die zich afspeelt in een dystopische toekomst, was een groot succes en had een grote impact op apocalyptische en post-apocalyptische fictie. Nu, een dikke veertig jaar na het origineel, wordt er weer gewerkt aan een nieuw verhaal. Toch komt hier wel wat kritiek op...

Zo kwamen er meerdere vervolgen, namelijk Mad Max 2: The Road Warrior (1981) en Mad Max Beyond Thunderstorm (1985). In 2015 kregen we pas weer een nieuw avontuur te zien, namelijk Mad Max: Fury Road.

Hierin werd de iconische Mel Gibson vervangen door Tom Hardy. Ondanks het feit dat hij overtuigend het stokje overnam, wist Charlize Theron als Imperator Furiosa de show te stelen. Zij krijgt nu dan ook haar eigen spin-off.

Kritiek
Toen fans echter te horen kregen dat Theron niet zou terugkeren maar vervangen zou worden door de jonge actrice Anya Taylor-Joy (o.a. bekend van Split en de populaire Netflix-serie The Queen's Gambit) was niet iedereen even blij.

Toch zeggen filmcritici nu dat Miller de juiste keuze lijkt te maken. Theron mag dan wel een geweldige actrice zijn, Taylor-Joy heeft in recente jaren ook al laten zien fantastisch te kunnen acteren. Het belangrijkste punt blijft toch nog wel de 'digitial de-aging'-technologie.

Te lastig
Zo zei Miller al eerder dat hij eigenlijk Theron wilde laten terugkeren, maar dat het toch te ingewikkeld was haar een jonge Furiosa te laten spelen: ''Ik dacht dat we gewoon kunnen gaan voor een 'verjonging' van Charlize, maar dat lijkt vooralsnog niet echt mogelijk... Neem als voorbeeld The Irishman. Hoe goed de film ook was, het ziet er in mijn ogen nog niet overtuigend genoeg uit''.

Hier zullen de meeste filmfans de regisseur waarschijnlijk gelijk geven. Miller wil dus simpelweg niet het risico nemen dat de film faalt vanwege een technologie die nog niet geheel tot in de puntjes is uitgewerkt. Niet heel raar dat The Irishman maar ook andere films die van deze technologie gebruik maken kritiek kregen te verduren, aangezien het er niet altijd even goed uitziet.

Voordeel
De-aging is ook ongelooflijk duur. Meestal wordt van deze technologie gebruik gemaakt voor een korte scene, maar een hele film is een prijzig project. Een groot deel van het Furiosa budget zou dan ook daarvoor gebruikt moeten worden, maar dat geld kan nu gebruikt worden voor indrukwekkende actie-scenes en explosies zoals Fury Road.

Zijn jullie het met de regisseur eens of hadden jullie toch liever Theron terug zien keren?

NieuwsFilm

meest populair