Video

Scarlett Johansson: ik was een seksueel object in 'Iron Man 2'

Maar gelukkig zijn de tijden verandert.

door Bram de Groot om 22:30 in Video
Wie kan zich nog de introductie van Natasha Romanoff a.k.a. Black Widow in Iron Man 2 uit 2010 herinneren. Het was zeker één van de high lights in het toen prille Marvel Cinematic Universe, zeker we nu weten dat het personage volgende maand (eindelijk) haar solofilm Black Widow krijgt.

In gesprek met Collider werd Scarlett Johansson gevraagd wat ze vindt van de seksualisering van de vrouwelijke superhelden en hoe zij dit gedurende jaren heeft ervaren. Ze noemt het personage in de tweede Iron Man-film "hyper-geseksualiseerd".

Black Widow in Iron Man 2: een 'piece of ass'
"Als je terugkijkt op Iron Man 2, en hoewel het erg leuk was en veel geweldige momenten bevatte, dan werd het personage zo geseksualiseerd, snap je? Er werd echt over gepraat alsof ze een lekker stuk of zo," aldus Johansson. "Als een 'piece of ass', echt waar. En Tony verwijst op een gegeven moment zelfs op zo'n manier naar haar." In Iron Man 2 zegt Tony Stark op een gegeven moment: "Ik wil er één."

Johansson vervolgt: "Op een gegeven moment wordt ze een lekker hapje genoemd en misschien voelde dat toen als een compliment. Snap je wat ik bedoel?" Johansson geeft vervolgens aan dat de tijden gelukkig veranderen en dat jonge actrices er tegenwoordig anders mee omgaan.11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Overlord

Avatar

Wat een gezeik, alle mannelijke acteurs moeten er ook super gespierd bijlopen, liefst zonder shirt. Heeft dit toegevoegde waarde voor de rol ? Dit hoort er nu eenmaal bij. Het is toch logisch dat het publiek liever aantrekkelijke acteurs / actrices zien dan lelijke ? seks sells, deal with it.

The7thSense

Avatar

Man, ze is ook bloedmooi!
Dat vond ik al toen ze in "The Island" speelde. Iedereen heeft natuurlijk zijn voorkeuren qua uiterlijk. Maar ze heeft altijd in mijn top 5 gestaan qua uiterlijk en ze kan ook goed acteren!

kokosnoot

Avatar

Een superhelden film is ook een beetje altijd eyecandy! Daarom zijn zowel vrouwelijke als mannelijke superhelden in strakke pakjes en met een goed figuur. Uitzonderingen daar gelaten maar dat is dan expres.

Dus tja hoort beetje bij het genre net als bloed en gore bij horror movies. Ook bij de cultuur geschiedenis van superhelden comics. Vooral mannen lazen die, is ook nu nog steeds de meerderheid. Voorspelbaar allemaal dan.

don lukas

Avatar

Ze was toen ook nog veel met dit soort shots bezig geloof ik.
Als ik nu op mijn Instagram account op zoeken klik komen er gelijk allemaal zelf geilende dartelende meiden in allerlei bikini poses. Over 20 jaar vinden ze ook dat zij geseksualiseerd waren en dat dat door de media, samenleving en dominante mannen kwam.
Het is de leeftijd. 16-20 vaak onzeker zijn over eigen lichaam en op onderzoek uit naar sexualiteit (incl. Testen effect van eigen looks) 21-30 weten hoe je er het lekkerste uitziet, dit inzetten om een partner of meer te vinden en aan de iele behoeftes te komen 30-40 trots zijn op eigen lichaam maar met meer respect, ook voor anderen. 40-50 gelukkig voelen in eigen lichaam. 60+ het zal wel modus.

KeesjeNL

Avatar

Ze doet er zelf aan mee, heeft haar miljoenen opgeleverd. En dan gaan zeuren achteraf..zó hypocriet!

Lurking metafan

Avatar

@The7thSense: helemaal mee eens! Ik had ScarJo als eerste gezien in Ghost World, en daarna in The Island, maar man, wat een verschil in haar looks tussen die 2 films!
Ze was helemaal opgebloeid na Ghost World, want in The Island was ze qua fysiek op haar top.

Mbt seksualisering, laten we daar vooral niet schijnheilig over doen: ja, dat klopt. Vergeleken met hoe de mannelijke hoofdpersonen bekeken werden, werd ScarJo's Black Widow geseksualiseerder neergezet.

Is die extra seksualisering dan verkeerd? Dat is een heel andere discussie.

Jkorpor030

Avatar

Och nee he weer zo'n jank trut. Alsof gespierde mannen in strakke pakjes niet geil zijn om te zien. Ik zie Thor ook graag zonder shirt aan hoor ????????????

centr1no

Avatar

Haar karakter wordt door Tony Stark gezien als object om aan te geven wat voor karakter Tony Stark was.
Het wordt in de film doodleuk aangegeven dat er genoeg vrouwen meer dan bereid zijn met Stark het bed te delen en haar karakter heeft daar duidelijk geen trek in.
Maar hé, laten we vooral focussen op de 'hyper-sexualization' (letterlijk gezegd door Johansson) in die paar seconden van de film terwijl het karakter in de rest van de film overduidelijk niet alleen maar een 'piece of meat' is.
Ondertussen wordt het karakter van Stark ge-Weinsteiniseerd en Happy Hogan wordt in de bijgevoegde clip neergezet als een kwijlende kleuter die alle zelfcontrole verliest omdat ie een blote schouder ziet.

Het is redelijk debiel om films vol te stoppen met mooie mensen om vervolgens te zeggen dat we vooral niet mogen opmerken hoe mooi die mensen zijn. Laat staan dat er gehint wordt naar het feit dat er zoiets bestaat als een oerdrift die invloed op ons heeft.
Het is ook wel weer heel typisch dat een vrouwelijke interviewster 5 vragen stelt en 1 daarvan gaat over seksualisering en 1 over empowerment.
En iedere keer zie je op dat soort vragen dezelfde politiek correcte antwoorden omdat ze anders geen werk meer hebben.
Er zal nou nooit eens een actrice zijn die gewoon eerlijk zegt dat ze haar carrière aan haar uiterlijk te danken heeft.
Het slappe excuus dat ze jong waren en er nu anders over denken is niets anders dan gezever achteraf om degenen die je inkomsten bepalen naar de mond te praten.
In het grote geheel is het des te kwalijker dat deze super-braverikken deze hypocriete zedigheid willen opdringen.

Spider-fan

Avatar

Marvel comics zijn in hun geheel uiterst seksueel. Veel halfnaakte lichamen in strakke pakken met grote borsten op zo'n beetje ieder plaatje (bij de ene tekenaar wat sterker dan de andere). Inhoudelijk gaan de strips daar nooit zo op in, maar visueel zijn het een soort Playboys voor jonge adolescenten.

Ik vond het met haar rol in die film wel meevallen, maar ik zal er nog eens op letten als ik hem weer kijk. Vond Iron Man 2 toen wel een erg leuke film (al maakt AC/DC natuurlijk iedere film beter, zelfs Maximum Overdrive van Stephen King).

Ik heb haar nooit zo bijzonder of enorm aantrekkelijk gevonden, maar is ze niet een soort sekssymbool geworden door de rol in die film met Bill Murray, Lost in Translation. Het eerste shot was van haar achterste in een doorzichtig broekje als ik me goed herinner. En daarna heeft ze ook nog naakt op de cover van één of ander blad gestaan (Vanity Fair), en dan vindt ze Iron Man 2 een probleem...

Sunspot

Avatar

Is gewoon wat verkoopt, maar vooral NATUUR VAN ONS!

Vrouwen zijn nu eenmaal lustobjecten, mannen ook, maar dan iets anders, ga bij Moeder Natuur zeiken.

Vrouwen willen zelf veelal sexy worden gevonden, is ook heel goed en normaal.

Volgens mij komt het gezeik ook vooral van oudere vrouwen, lelijke vrouwen en van zogenaamde 'voorbeeldmensen', mensen met te veel geld, denken op gegeven moment dat ze op bepaalde manier moeten doen, want deugt!

Dit soort mensen leven in weelde, doen even hun praatje voor de camera en chillen verder in hun eigen wereldje.

Pascal08

Avatar

Haar interviews op YT zijn ook schrijnend waar ze constant over niks valt en maar zeikt. Maar zo is ze al jaren.

NieuwsFilm

meest populair