Scarlett Johansson: ik was een seksueel object in 'Iron Man 2'

Scarlett Johansson: ik was een seksueel object in 'Iron Man 2'

Maar gelukkig zijn de tijden verandert.

Wie kan zich nog de introductie van Natasha Romanoff a.k.a. Black Widow in Iron Man 2 uit 2010 herinneren. Het was zeker één van de high lights in het toen prille Marvel Cinematic Universe, zeker we nu weten dat het personage volgende maand (eindelijk) haar solofilm Black Widow krijgt.

In gesprek met Collider werd Scarlett Johansson gevraagd wat ze vindt van de seksualisering van de vrouwelijke superhelden en hoe zij dit gedurende jaren heeft ervaren. Ze noemt het personage in de tweede Iron Man-film "hyper-geseksualiseerd".

Black Widow in Iron Man 2: een 'piece of ass'
"Als je terugkijkt op Iron Man 2, en hoewel het erg leuk was en veel geweldige momenten bevatte, dan werd het personage zo geseksualiseerd, snap je? Er werd echt over gepraat alsof ze een lekker stuk of zo," aldus Johansson. "Als een 'piece of ass', echt waar. En Tony verwijst op een gegeven moment zelfs op zo'n manier naar haar." In Iron Man 2 zegt Tony Stark op een gegeven moment: "Ik wil er één."

Johansson vervolgt: "Op een gegeven moment wordt ze een lekker hapje genoemd en misschien voelde dat toen als een compliment. Snap je wat ik bedoel?" Johansson geeft vervolgens aan dat de tijden gelukkig veranderen en dat jonge actrices er tegenwoordig anders mee omgaan.



NieuwsFilm

meest populair