Netflix

10 epische fantasyfilms die nu gewoon op Netflix staan

Flink wat fantasyfilms op Netflix.

door Bram de Groot om 22:30 in Netflix
Op Netflix vind je heel wat films, uiteenlopend van sterke sciencefictionfilms, prima horrorfilms tot indrukwekkende oorlogsfilms. Hieronder zetten we tien van de beste fantasyfilms die nu op de streamingdienst staan bij elkaar.

Uiteraard staan er op Netflix veel meer fantasyfilms dan onderstaande titels, maar deze zijn wel duidelijke aanraders! De drie The Lord of the Rings-films zijn uiteraard klassiekers en Jurassic Park (1993) kun je ieder jaar wel een keer kijken. Maar ook de kleinere fantasyfilms als Big Fish en Trolljegeren zijn zeker de moeite waard.

Kijktips: 10 van de beste fantasyfilms die nu op Netflix staan
Hieronder tien van de beste fantasyfilms om nu te kijken op de streamingdienst. Klik op de titel om gelijk naar Netflix te gaan.


The Lord of the Rings (2001-2003)

The Green Mile (1999)

Jurassic Park (1993)

Big Fish (2003)

Fantastic Beasts and Where To Find Them (2016)

King Kong (2005)

I Kill Giants (2017)

Valerian and the City of a Thousand Planets (2017)

Mowgli (2018)

Trolljegeren (2010)

Hoeveel van deze films heb jij gezien?
Als je een beetje fan bent van fantasyfilms dan heb je mogelijk bovenstaande tien films allemaal al gezien. Of nog niet? Laat in de reactie achter hoeveel van de films je hebt gezien en welke je nog van plan bent om te kijken, of misschien ook niet.13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RoberPaulsen

Avatar

Ik weet niet of ik alle films uit dit lijstje echt onder de noemer fantasy zou scharen.
Ik bedoel The Green Mile? Ja er gebeuren dingen die niet kunnen in het echt, maar dan hoort vrijwel elke horrorfilm hier ook te staan.

Sunspot

Avatar

Valerian and the City of a Thousand Planets is echt troep, zo zonde van al dat geld

Kwam tot 3/4 van de film, toen kon ik echt niet meer

Vleeshaak

Avatar

De term fantasy wordt wel heel losjes genomen. Net als de term episch.
En filmnieuws.

Monojaxx

Avatar

Valerian and the city of thousand planets was voor mij de grote verassing. Leuke film met leuke humor. Van mij mag hier zeker een deel 2 van komen.

Maac

Avatar

Ik vond Valerian and the City of a Thousand Planets ook verschrikkelijk slecht. Ik denk dat ik na een kleine 20 minuten heb opgegeven.

Lurking metafan

Avatar

? Weird. Ik zou sommige van die lijst niet in het genre fantasy geplaatst hebben.

Spider-fan

Avatar

Termen als sci-fi, fantasy, thriller en horror worden vaak heel losjes en door elkaar heen gebruikt. Ik zie het als sci-fi wanneer het met wetenschap en technologie te maken heeft, fantasy wanneer het met mythen en magie te maken heeft, thriller als het om het creëren van spanning gaat en horror als angst centraal staat.
Maar uiteraard valt niet ieder verhaal precies in een hokje, en zijn een hoop films combinaties van verschillende genres.

horizon

Avatar

Valerian is enorm leuke fun.

Robbepost

Avatar

Eerste scène met de uitbreiding van Alpha vind ik geweldig, daarna verschrikkelijk!

Master Of Films

Avatar

Omdat ik de betere strips lees zoals Ravian, tijd/ruimte-agent kan ik Valerian and the City of a Thousand Planets toch wel waarderen. Al kwam Dane DeHaan totaal niet over als Ravian/Valérian. Enfin, het komt vaker voor dat een acteur een miscast is geworden bij diverse comicverfilmingen (zoals Brie Larson, Jesse Eisenberg, Ezra Miller etc).

RogueWon

Avatar

Ik vond Valerian wel te behappen, er zat veel potentie in en heb een zwak voor die actrice hoewel ik normaal principieel tegen model-turned-actresses ben (Gal Gadot, Amber Heard etc). De film was iig veel beter dan Jupiter Ascending. Die heb ik twee keer geprobeerd te kijken en bij beide pogingen viel ik na rond 10 minuten in slaap.

Sunspot

Avatar

^

Beide waren gewoon onzinfilms, dik budget en vooral Valerian..... was onwijs mooi gefilmd, maar was gewoon niks uiteindelijk.

Ook de regisseur, waar was die gast mee bezig, maakt zoveel goeie films en komt dan met deze grap, hoe mooi het visueel ook mag zijn.

Waarom kom je met zo een film, moeten studio's zijn, kan niet anders toch.

Altijd dat simpele, heowel deze film Europees was meer, bekostiging.

Snap het gewoon niet, Hollywood film was het gewoon.

Streamingdiensten films zijn veelal veel beter, veel dieper, puur omdat het niet in de bios komt volgens mij, niet al die studio's/bobo's die komen dicteren

Ben wel blij met streaming, de macht die ze hebben, eigen films, veel leuker, gedurfder, dieper dan heel dat Hollywood.

19Rob46

Avatar

Alle 10 gezien.Best de moeite waard

NieuwsFilm

meest populair