Marvel drukt geruchten nu al de kop in: Absoluut géén Mephisto in 'Loki'

Marvel drukt geruchten nu al de kop in: Absoluut géén Mephisto in 'Loki'

Dit keer geen situatie als bij 'WandaVision'.

Fans die ervan uitgaan Marvels duivel Mephisto in de nieuwe serie Loki te zullen zien, hoeven niet langer door te speculeren. Regisseuse Kate Herron en scriptschrijver Michael Waldron hebben de geruchten daarover namelijk nu al de kop ingedrukt.

Bekijk de afbeelding
Marvel lijkt deze keer niet zoveel zin te hebben in al het gespeculeer over het mogelijke Marvel Cinematic Universe-debuut van Mephisto.

Je weet misschien nog dat fans er eerder heilig van overtuigd waren dat die bekende rode kwelgeest in WandaVision te zien zou zijn en toen dat uiteindelijk niet het geval bleek, leidde dat tot de nodige teleurgestelde reacties.

Maar toch dachten sommige fans dat Mephisto in Loki écht geïntroduceerd zou worden, mede door een afbeelding van de duivel in een glas-in-loodraam die in de eerste aflevering te zien was en ook al in een aantal promotiespots.

"Dat is eerlijk gezegd gewoon puur toeval. [Dat glas-in-loodraam] is een oprechte verwijzing naar Loki - zijn hoorns, hij werd uit de hemel geworpen", reageert Herron wanneer haar in een recent interview met ET Online wordt gevraagd naar het personage en het gedoe rondom WandaVision.

"We hebben die scène lang voordat die serie uitkwam opgenomen. Volgens mij zaten zij [de makers van WandaVision] toen al in de postproductiefase".

"Ik heb alle reacties daarover online ook gezien en dacht al dat dit [de scène met het glas-in-loodraam] 'interessant' zou gaan worden", vervolgt ze met een lach.

"Maar nee, dit alles is dus vooral relevant voor de thema's die we behandelen in onze serie en geen verwijzing naar dat personage".

Ook Waldron reageert. "Ik heb toevallig onlangs wat zitten lezen over Mephisto. Het zou cool zijn als hij ooit zijn opwachting zou maken in het Marvel Cinematic Universe", aldus de schrijver die ook het script van Doctor Strange in the Multiverse of Madness heeft verzorgd.

NieuwsFilm

meest populair