Featured

5 aangrijpende dramafilms uit Hollywood die je nu op Netflix kan streamen

We zetten vandaag vijf aangrijpende dramafilms komedies op een rij.

door Jim Pedd om 06:00 in Featured
Netflix kent heel wat subgenres die je helpen een nieuwe film te vinden om te kijken. Vandaag zetten we vijf aangrijpende dramafilms uit Hollywood voor je op een rij.

First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers (2017)
Regie: Angelina Jolie | Cast: Phoeung Kompheak, Sveng Socheata
Eerst doodden ze mijn vader is geschreven door Loung Ung en draait om de terrureur van de Rode Khmer in Cambodja tussen 1975 en 1980, toen meer dan twee miljoen mensen daar de dood vonden.

Seven Years in Tibet (1997)
Regie: Jean-Jacques Annaud | Cast: Brad Pitt, David Thewlis, B.D. Wong, Mako
In 1939 verlaat de voormalig Olympisch skikampioen Heinrich Harrer zijn hoogzwangere vrouw om deel te nemen aan de spectaculaire beklimming van de Nanga Parbat in het Himalayagebergte. ALs WOII uitbreekt wordt hij samen met expeditieleider Peter Aufschnaiter geïnterneerd in een Brits-Indisch krijgsgevangenenkamp. Na een riskante ontsnapping, rest hen slechts één reisdoel: Tibet, een voor buitenlanders volstrekt ontoegankelijk land. Na omzwervingen van twee jaar door het steenkoude en onbegaanbare hooggebergte, bereiken ze de verboden stad Lhasa. Tijdens zijn zevenjarig verblijf wordt Harrer aangesteld als mentor van de nog jonge Dalai Lama, met wie hij een onuitwisbare vriendschapsband opbouwt. Maar dan dreigt een groot gevaar voor de Dalai Lama en zijn onderdanen. Het zwaarbewapende Chinese Rode Leger wil het kleine Tibet inlijven.

Bird Box (2018)
Regie: Susanne Bier | Cast: Sandra Bullock, Trevante Rhodes, John Malkovich, Sarah Paulson
In Bird Box ontmoeten we een vrouw en een aantal kinderen. Ze leven in de nabije toekomst waarin bepaalde wezens de wereldbevolking uitdunt doordat ze de levens van de mensen nemen als zij naar hen kijken. Hierdoor leven vele mensen geblinddoekt. De vrouw waagt zich met de kinderen aan een "blinde" reis van twee dagen naar een plek waar ze normaal door het leven kunnen gaan.

The Pursuit of Happyness (2006)
Regie: Gabriele Muccino | Cast: Will Smith, Jaden Smith, Thandie Newton, Brian Howe
Chris Gardner (Will Smith) heeft elke maand moeite om de eindjes aan elkaar te knopen voor zichzelf en zijn 5-jarige zoon (Jaden Smith). Hij verliest zijn baan, zijn huis en kan geen kant meer op. Dan wordt hij aangenomen als stagiair bij een effectenhandelaar. Chris en zijn zoon gaan door diepen dalen op jacht om de droom, een beter leven voor zijn twee, waar te maken....

The Terminal (2004)
Regie: Steven Spielberg | Cast: Tom Hanks, Catherine Zeta-Jones, Stanley Tucci, Chi McBride
Een Oost-Europeaan, Viktor Navorsky, bezoekt New York. Wanneer hij op Kennedy Airport is aangekomen breekt er in zijn thuisland oorlog uit. Hij kan niet terugvliegen en mag met zijn huidige papieren de VS niet in. Viktor improviseert en maakt van het Kennedy Airport maandenlang een tijdelijk thuis, waar hij de mensen bekijkt en verliefd wordt op stewardess Amelia.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair