Algemeen

Nieuwe 'The Lord of the Rings'-film op komst!

Een animatiefilm genaamd 'The War of The Rohirrim'!

door Wouter Drummen om 22:30 in Algemeen
The Lord of the Rings-trilogie was een immens succes. Peter Jackson probeerde dit trucje te herhalen met een nieuwe trilogie, The Hobbit, maar ondanks het feit dat de films alle drie box-office successen waren, kwam het lang niet in de buurt van de kwaliteit van Lord of the Rings. Nu, 7 jaar na The Battle of the Five Armies, wordt er weer gewerkt aan een nieuwe film!

Het gaat hier om een animatiefilm genaamd The War of The Rohirrim. Het verhaal zal zich 250 jaar afspelen voor de gebeurtenissen van The Fellowship of the Ring. New Line Cinema gaat ermee aan de slag en zal worden bijgestaan door Warner Bros. Animation en Philippa Boynes (zij werkt eveneens aan de Lord of the Rings-serie voor Amazon).

Team
Kenji Kamiyama zal de regie voor zijn rekening nemen, terwijl Jeffrey Addis en Will Matthews zich over het script zullen ontfermen. Joseph Chou zal als producent optreden.

Ze lieten weten niet te kunnen wachten ermee te mogen beginnen: ''Hier bij New Line voelen we allemaal een diepe affiniteit voor de ongelofelijke wereld die J.R.R. Tolkien heeft gecreëerd. Het is dan ook een droom die uitkomt dat wij zelf een nieuw hoofdstuk voor Middle-earth gaan maken!''

''De die-hard fans weten dat er ooit een groot gevecht plaatsvond in Helm's Deep en dat gaan wij nu in beeld brengen. We kijken er gigantisch naar uit om met een nieuwe en frisse blik te komen van deze geweldige wereld, waardoor mensen wereldwijd Middle-earth opnieuw kunnen 'ontdekken'''.

Verhaal
The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim speelt zich grotendeels af in Helm's Deep, de iconische vesting waarin King Théodon in The Two Towers met zijn volk naartoe vlucht. De prequel zal voornamelijk draaien om de legendarische krijger Helm Hammerhand, destijds de koning van Rohan, die in 'bloederige tijden' stand moest weten te houden tegen zijn vele vijanden.

Wanneer de film te zien zal zijn is vooralsnog onduidelijk, maar het schijnt dat New Line er snel mee aan de slag wil gaan. Ze zijn op dit moment zelfs al op zoek naar (stem)acteurs. We zullen er hoogstwaarschijnlijk dan ook snel meer over horen.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

milo007

Avatar

Als ze het zo'n aparte stijl geven als Spiderman into the spider verse kan het wel eens leuk worden.

Darthmar

Avatar

Wel grappig dat in bijna elk artikel over The Lord of the Rings the Hobbit worden genoemd en neergesabeld. Zo slecht waren die ook weer niet.

Lurking metafan

Avatar

^ Het gaat meer om 'in verhouding tot'. The Hobbit was niet echt heel slecht, maar in verhouding tot de fenomenale Lord of the Rings trilogie en het bronmateriaal het boek De Hobbit, was het wel teleurstellend.

Ze hadden het moeten beperken tot 2 films, of beter, interessanter materiaal van de 2e Era en 3e Era erbij moeten trekken, maar misschien dat de erfgenamen van Tolkien daar een stokje voor staken.

Lurking metafan

Avatar

Persoonlijk zou ik het geweldig vinden als er meer uit de 1e Era en 2e Era verfilmd zou worden, er zit geweldig materiaal tussen.

Thiver

Avatar

Lurking metafan "^ Het gaat meer om 'in verhouding tot'. The Hobbit was niet echt heel slecht, maar in verhouding tot de fenomenale Lord of the Rings trilogie en het bronmateriaal het boek De Hobbit, was het wel teleurstellend."

De insteek is helder genoeg, maar de urgentie ontbreekt. Zie jij bijvoorbeeld veel nieuwsberichten over Star Wars waarin terloops wordt opgemerkt dat geen enkel deel ooit het niveau van The Empire Strikes Back heeft weten te evenaren?

David Mills

Avatar

@ Darthmar, ik kan het eerljk gezegd wel begrijpen, ik vind The Hobbit triologie ook vreselijk. Het zijn zeer vermoeiende films, veel van hetzelfde. Er zitten een paar goede scènes in maar overall vind ik het slecht films, vooral de “ humor” is vresslijk.

NieuwsFilm

meest populair