Algemeen

Robert Pattinson wordt mogelijk een dodelijke vampier

Na Twilight zou hij de rol in Nosferatu krijgen.

door Jim Pedd om 11:32 in Algemeen
Het gerucht gaat dat Robert Pattinson de rol van Nosferatu zal spelen. Het is nu bijna honderd jaar geleden dat Nosferatu te zien was, dus zou het ook wel een mooi moment zijn voor een nieuwe film.

Nosferatu kwam uit nadat maker F.W. Murnau de rechten op Bram Stokers Dracula niet kon krijgen. Diens erfgenamen klaagden de makers aan en een rechter besloot dat alle kopieën van het werk verwoest moesten worden. Een aantal kopieën overleefden, waardoor we het meesterwerk nog altijd kunnen zien.

Meerdere versies
De afgelopen decennia kwamen al meerdere versies van de film uit en nu wordt volgens Giant Freakin Robot gekeken naar een invloedrijke hoofdrolspeler voor een nieuwe remake.

Die is al sinds 2015 in de maak onder leiding van Robert Eggers, die volgens Giant Freakin Robot zijn oog dus heeft laten vallen op niemand minder dan Robert Pattinson.

Pattinson zou dan de rol van Count Orlok spelen, de vampier die we in de film zien. Het zou een geinige rol zijn voor Pattinson, die ooit doorbrak als Hollywood-acteur met zijn rol in de Twilight-franchise, waarin hij een onsterfelijke en verliefde vampier speelde. Daar probeerde hij zich de laatste jaren natuurlijk flink van te distantiëren, een terugkeer naar het genre zou dus amusant zijn.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

De erfgenamen van Stoker hadden niet bepaald verstand van goede films dat ze zo'n meesterwerk wilden vernietigen. Dracula werd na het boek trouwens in eerste instantie populair via het toneel/theater.

Thiver

Avatar

Jim Pedd " De afgelopen decennia kwamen al meerdere versies van de film uit…"

Welke remakes zijn er dan nog meer behalve de Werner Herzog-film?

Spider-fan

Avatar

Thiver:

Volgens mij zijn er geen andere. Er is wel Shadow of the Vampire met Willem Dafoe, een soort fictieve making of. Ik vond dat zelf niet zoveel wat ik me herinner. Maar de Herzog film is erg mooi. Het is vrijwel onmogelijk een goede remake te maken van een klassieker. Wat meestal het beste werkt is om het helemaal opnieuw uit te vinden, zoals The Thing van Carpenter, of onlangs Suspiria van Guadagnino.
Al deed Herzog dat niet echt en toch werkt zijn film wel.

In de originele verfilming van Salem's Lot door Tobe Hooper modelleerde men de hoofdvampier Barlow ook naar de Nosferatu versie, hoewel dat in het boek van Stephen King niet zo was. Ik vermoed (hoewel ik het niet zeker weet) omdat zijn naam Kurt Barlow was - wat dus erg Duits klinkt.

NieuwsFilm

meest populair