Robert Pattinson wordt mogelijk een dodelijke vampier

Robert Pattinson wordt mogelijk een dodelijke vampier

Na Twilight zou hij de rol in Nosferatu krijgen.

Het gerucht gaat dat Robert Pattinson de rol van Nosferatu zal spelen. Het is nu bijna honderd jaar geleden dat Nosferatu te zien was, dus zou het ook wel een mooi moment zijn voor een nieuwe film.

Nosferatu kwam uit nadat maker F.W. Murnau de rechten op Bram Stokers Dracula niet kon krijgen. Diens erfgenamen klaagden de makers aan en een rechter besloot dat alle kopieën van het werk verwoest moesten worden. Een aantal kopieën overleefden, waardoor we het meesterwerk nog altijd kunnen zien.

Meerdere versies
De afgelopen decennia kwamen al meerdere versies van de film uit en nu wordt volgens Giant Freakin Robot gekeken naar een invloedrijke hoofdrolspeler voor een nieuwe remake.

Die is al sinds 2015 in de maak onder leiding van Robert Eggers, die volgens Giant Freakin Robot zijn oog dus heeft laten vallen op niemand minder dan Robert Pattinson.

Pattinson zou dan de rol van Count Orlok spelen, de vampier die we in de film zien. Het zou een geinige rol zijn voor Pattinson, die ooit doorbrak als Hollywood-acteur met zijn rol in de Twilight-franchise, waarin hij een onsterfelijke en verliefde vampier speelde. Daar probeerde hij zich de laatste jaren natuurlijk flink van te distantiëren, een terugkeer naar het genre zou dus amusant zijn.

NieuwsFilm

meest populair