Algemeen

Producent gilt het uit na onthulling komst nieuwe 'The Lord of the Rings'-film

The War of the Rohirrim speelt zich 250 jaar voor de TLOTR-trilogie af.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Een paar dagen geleden werd compleet onverwacht een nieuwe The Lord of the Rings-film aangekondigd. Het wordt geen live action-vervolg op de eerdere trilogie, maar een animatiefilm die zich ver voor de trilogie van Peter Jackson afspeelt.

Het verhaal van de bioscoopfilm The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim van New Line Cinema en Warner Bros. Animation speelt zich 250 jaar af voor de avonturen in de Jackson-films en wie krijgen een groot gevecht in Helm's Deep te zien en zich centreren rond het personage Helm Hammerhand.

Producent superblij met The War of the Rohirrim
Via Twitter laat nu de enthousiaste producent Jason DeMarco nu van zich horen. Hij is dolblij met dat hij aan de slag kan met de animatiefilm gebaseerd op het werk van J.R.R. Tolkien.

"Ik ben zo blij dat ik er eindelijk over kan praten. (Diepe adem) IK PRODUCEER EEN LORD OF THE RINGS ANIME FILM!!!!! Woooooo," liet DeMarco weten via Twitter. Vervolgens bedankt hij de fans voor al steun en verwijst hij ook naar "dé man", regisseur Kenji Kamiyama.
12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Eddie Singer

Avatar

Ehh...Had Jeff Bezos?Amazon niet de rechten gekocht van de erven van Christopher Tolkien? Warner hoort bij AT&T/HBO en niet bij Amazon/Prime Video. Krijgen we nu een allegaartje van producenten die allerlei rechten hebben, maar niet ALLE rechten? Dus Bezos/Amazon doet 'The Silmarillion' of 'Unfinished Tales' en Warner/New Line Cinema doen inspiratie op uit 'The History of Middle-Earth'?

Back and forth...and lost...

Fan1984

Avatar

Nee, al die animatie troep! Dit hoeft voor mij echt niet.

ThEnd

Avatar

Ben wel fan van Kamiyama‘s werk, dus ik ben benieuwd.

Thiver

Avatar

Eddie Singer "Krijgen we nu een allegaartje van producenten die allerlei rechten hebben, maar niet ALLE rechten? Dus Bezos/Amazon doet 'The Silmarillion' of 'Unfinished Tales' en Warner/New Line Cinema doen inspiratie op uit 'The History of Middle-Earth'?"

Voor zover ik weet, bezit Warner Bros. nog steeds de filmrechten op The Hobbit en The Lord of the Rings. Ik heb zo'n vermoeden dat deze animatiefilm wordt gebaseerd op de Appendices van laatstgenoemde, waarin een hoop geschiedenis van Middle-earth wordt behandeld. Amazon heeft waarschijnlijk alleen de televisierechten op het Tolkien-materiaal en daarbij zou zijn bedongen dat de eerder genoemde titels off-limits zijn. Vandaar dat ze duizenden jaren in de geschiedenis duiken en zeer waarschijnlijk met de Akallabêth aan de slag gaan.

Gyros regime

Avatar

Maar waarom geen live action? Dit is toch zonde van Lord of the Rings? Maak liever een grote wereld met meerdere verhalen die uiteindelijk samenkomen in een grote filmreeks.. a la Avengers..

milo007

Avatar

^ wss omdat animatie goedkoper is om te maken. En laat ons eerlijk zijn, zonder Jackson zou deze film indien live action een absolute blunder worden. LOTR is imo perfect als trilorgie, hoeft gn omringende films die slechts half de kwaliteit zijn van de originele films.

Maac

Avatar

Heel gaaf, ik kijk graag animatie. Klinkt als een mooi project om naar uit te kijken.

Dawgruule

Avatar

Ik ben benieuwd in hoeverre dit aansluit of roet in het eten gooit voor de liveaction serie van Prime

Master Of Films

Avatar

Thiver "Voor zover ik weet, bezit Warner Bros. nog steeds de filmrechten op The Hobbit en The Lord of the Rings."
Hoe zit het dan met MGM? Zij hebben toch de filmrechten van The Hobbit. Smiley face

Thiver

Avatar

Master Of Films "Hoe zit het dan met MGM? Zij hebben toch de filmrechten van The Hobbit. Smiley face"

Je hebt gelijk. Er is recentelijk toch iets veranderd. Ik zie die gekke Bezos er best voor aan MGM te hebben gekocht zodat zijn serie het woord 'hobbit' kan gebruiken...

kokosnoot

Avatar

Had liever echte verfilming gehad maar toch heel leuk nieuws!

NieuwsFilm

meest populair