Martin Sheen: "Laurence Fishburne redde het leven van mijn zoon"

Martin Sheen: "Laurence Fishburne redde het leven van mijn zoon"

Fishburne redde zijn zoon tijdens 'Apocalypse Now'-opnames. Het ongeluk werd jarenlang een geheim gehouden.

Laurence Fishburne heeft al heel wat heldhaftige rollen gespeeld, maar in het echte leven kan hij er ook wat van. Martin Sheen laat nu namelijk weten dat Fishburne een lange tijd geleden zijn zoon redde.

Het gebeurde tijdens de opnames van de cult-oorlogsfilm Apocalypse Now. Martin Sheen en een jonge Laurence Fishburne zijn beiden in de film te zien. Fishburne, destijds pas 14 jaar oud, werd goed bevriend met de 13-jarige zoon van Sheen, Emilio Estevez, die af en toe op de set kwam kijken. Samen brachten ze dan ook veel tijd door, maar dit liep bijna verkeerd af...

Ongeluk
Zo zegt Sheen: ''Ik kwam er pas 30 jaar later achter, aangezien Emilio het nooit had verteld, maar ik weet nu hoe de vork in de steel zit. Emilio en Larry waren vrienden en gingen een dag op een bootje varen, maar deze kwam vast te zitten''.

''Emilio ging vervolgens het water in om de boot los en de weg vrij te maken toen hij vast kwam te zitten in de modder en kopje onder ging. Hij kwam niet meer los. Larry was er echter heel snel bij, bevrijdde Emilio en trok hem terug aan boord''.

Geheim
Estevez en Fishburne besloten het niemand te vertellen, dus het bleef dan ook jarenlang een geheim. Toen Sheen er uiteindelijk achter kwam bedankte hij meteen Fishburne.

''Ik belde Laurence op en zei: 'Bedankt, dankzij jou leeft mijn zoon nog'''.

NieuwsFilm

meest populair