Martin Scorsese heeft een hekel aan 'Taxi Driver' vanwege dit detail

Martin Scorsese heeft een hekel aan 'Taxi Driver' vanwege dit detail

De regisseur had het graag anders gedaan.

Martin Scorsese heeft heel wat topfilms gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan The Departed en Shutter Island, maar ook aan oudere klassiekers als Goodfellas en Taxi Driver. Van de laatstgenoemde is de regisseur echter absoluut geen fan.

Dit laat schrijfster en The Wolf of Wall Street-actrice Fran Lebowitz weten. Vanwege één detail in Taxi Driver heeft de regisseur een hekel aan de film. Het gaat hier om de kleur rood.

Niet goed genoeg
Zo zegt Lebowitz: ''Marty is een perfectionist. Hij sleutelt altijd lang aan de montage omdat hij nooit echt het gevoel heeft dan een film af is. Als het dan ook van hem afhing, was hij nu nog steeds bezig met Taxi Driver te monteren''.

Hier stak de studio echter een stokje voor. Zij wilden de film uitbrengen terwijl Taxi Driver in de ogen van Scorsese nog niet goed genoeg was: ''Hij is nog steeds kwaad omdat Taxi Driver volgens hem verpest wordt door de kleur rood'' vervolgt Lebowitz.

''De studio gaf hem zogezegd niet genoeg geld om dat te corrigeren en daarom vindt hij de film vreselijk. Ik heb hem echter gezegd dat er niets mis is met Taxi Driver''.

NieuwsFilm

meest populair