Algemeen

Marvel coördineert 'Spider-Man: No Way Home' release

En wij maar wachten op de trailer.

door Bram de Groot om 14:04 in Algemeen
Naast de Black Widow, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en Eternals moet in 2021 ook de MCU-film Spider-Man: No Way Home gaan verschijnen. De film is geproduceerd door zowel Sony Pictures als Marvel Studios, waarbij de laatste de verantwoordelijkheid neemt over de creatieve invulling.

Het is echter nog altijd Sony Pictures die eindverantwoordelijkheid over alles heeft en wereldwijd zorgt voor de distributie. Dit neemt niet weg dat Marvel Studios ook nu weer een belangrijke vinger in de pap heeft als het gaat over de promotie voorafgaand aan de release, zoals het moment waarop de eerste trailer verschijnt.

Marvel bepaalt veel bij Spider-Man: No Way Home
Marvel Studios betaalt 25% van de kosten van No Way Home en krijgt ook 25% van de opbrengsten. Maar misschien is het voor studiobaas Kevin Feige nog wel veel belangrijker hoe de film past het het grotere plaatje.

In gesprek met The Hollywood Reporter vertelt Walt Disney Studios-marketingbaas Asad Ayaz hoe Feige invloed heeft op de promotie van de film. "Sony verzorgt absoluut de marketing voor Spider-Man. Kevin Feige en zijn team werken daarbij nauw samen met het Sony-team. Dus in die zin is er coördinatie," vertelde Ayaz aan THR.

Win-win situatie
"We zorgen er ook voor dat we weten wat wanneer verschijnt. Maar we werken niet samen aan de campagnes. Het is hun film. Ze verzorgen de promotie, maar er is coördinatie om ervoor te zorgen dat het een win-win situatie is voor iedereen."

Op dit moment zijn er signalen dat de trailer voor No Way Home van regisseur Jon Watts, die voor Marvel Studios Fantastic Four gaat regisseren, zeer binnenkort zal verschijnen.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Novarellum

Avatar

Ik vermoed een trailer na season finale van Loki.

NieuwsFilm

meest populair