Featured

3 ijzersterke oorlogsfilms die je op Disney+ kunt zien

Ook voldoende oorlogsfilms te zien op Disney+ Star.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Op Disney+ staan heel wat uiteenlopende films en met dank aan de toevoeging van Star kun je nu ook heel wat oorlogsfilms aanzetten. Hieronder drie prima titels waarvoor je je pincode op Disney+ moet invullen.

Zwartboek

Regie: Paul Verhoeven | Hoofdrollen: Carice van Houten, Matthias Schoenaerts, Frank Lammers, Halina Reijn, Michiel Huisman, Derek de Lint | Bekijk hierWanneer het onderduikadres van de mooie joodse zangeres Rachel Steinn per ongeluk wordt gebombardeerd, besluit ze om met een groep joden de Biesbosch over te steken naar reeds bevrijd gebied. De boot stuit echter op een Duitse patrouille en alle vluchtelingen worden op brute wijze afgeslacht. Alleen Rachel weet te ontkomen. Ze sluit zich aan bij het verzet, en weet als Ellis de Vries aan te pappen met de hoge Duitse SD-officier Müntze.

The Monuments Men

Regie: George Clooney | Hoofdrollen: Matt Damon, George Clooney, Cate Blanchett, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin, Hugh Bonneville | Bekijk hierEen onwaarschijnlijke groep soldaten in de Tweede Wereldoorlog krijgt van Franklin D. Roosevelt de taak om kunstwerken uit de klauwen van Nazi-dieven te redden en deze werken terug te brengen naar hun oorspronkelijke eigenaars. De missie leek haast onmogelijk; de kunstwerken lagen verborgen achter vijandelijke grenzen en de soldaten waren zeven voormalige directeurs van musea, curators en kunsthistorici. Wonderbaarlijk genoeg kregen de moedige schattenjagers, die zichzelf de 'Monuments Men' noemden het voor elkaar om duizenden jaren aan cultuur te redden uit Hitlers bolwerk.

Süskind

Regie: Rudolf van den Berg | Hoofdrollen: Katja Herbers, Tygo Gernandt, Jeroen Spitzenberger, Nasrdin Dchar, Olga Zuiderhoek, Dave Mantel | Bekijk hier1942. In het door de nazi's bezette Amsterdam besluit de Joodse Walter Süskind handjeklap met de SS te spelen. Het is een levensgevaarlijk kat- en muisspel, waarmee hij honderden kinderen van transport naar de concentratiekampen weet te redden. Terwijl de razzia’s toenemen en het net zich verder sluit rond de Joodse gemeenschap, riskeert Walter alles wat hem lief is en toont hij de moed van een held. Een even aangrijpende als adembenemende, waargebeurde geschiedenis.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Nature

Avatar

Zwartboek echt verschrikkelijk slecht.

KeesjeNL

Avatar

'The Monuments Men' komt bijna nergens boven de 6 uit (van de 10), wederom niks 'ijzersterk' (of in andere filmtotaal-woorden) KNEITERGOED aan deze reeks..

NieuwsFilm

meest populair