Waarom Willem Dafoe films boven series verkiest

Waarom Willem Dafoe films boven series verkiest

Ook laat de bekende acteur zich uit over de bioscoop vs streaming.

Willem Dafoe heeft maar liefst 7 filmprojecten in zijn agenda staan, waaronder ook de zeer geanticipeerde The Northman. Toch speelt hij nooit mee in series. De geliefde acteur laat nu weten waarom.

Tijdens een interview met de entertainmentnieuwssite IndieWire onthulde Dafoe waarom hij films boven series verkiest: ''Het verschil tussen film en tv is een beetje vaag, maar doorgaans belanden projecten waarbij het verhaal en de personages centraal staan op tv''.

Meer details
''Cinema kan echter nog veel verder gaan'' vervolgt Dafoe. ''In films kan je met tijd, beeld, geluid, kleur en allerlei moeilijk te definiëren poëtische aspecten spelen''.

''Series worden geleid door showrunners en ingeblikt door verschillende regisseurs. Ik geef mezelf liever over aan één regisseur, wiens bevelen ik opvolg. Dat vind ik vrijer en eveneens aangenamer''.

Keuze
Ondanks het feit dat Dafoe af en toe in blockbusters opduikt, zoals o.a. Aquaman, John Wick en Spider-Man, gaat hij toch liever voor indie-projecten. Ook hier heeft hij een goede reden voor.

''Je moet aan het publiek denken. Alleen op die manier kan cinema overleven. Wanneer je voor een groot bedrijf werkt, gaat het er echter vaak anders aan toe. Publiekfilms zijn dan minder persoonlijk''.

''Op dit moment in mijn leven ga ik grote studiofilms niet uit de weg, maar ik werk liever mee aan projecten die me uitdagen en verassen''.

Bioscoop
Dafoe eindigt door te zeggen dat niks op kan tegen de bioscoopervaring. Zo vindt hij het erg jammer dat veel projecten nog enkel en alleen op streamingdiensten te zien zijn.

''Ik begrijp dat veel mensen graag thuis blijven, films en series op een klein scherm kijken. Dat kan heel ontspannend zijn. Maar ikzelf vind het ook wel wat verwarrend. Ik doe het zelf ook, maar vaak weet ik niet wat ik wil kijken. Ik ga dan op zoek naar iets, bekijk van alles maar geef het uiteindelijk op en ga dan maar slapen''.

NieuwsFilm

meest populair