Netflix sluit megadeal met Steven Spielberg en zijn Amblin Entertainment

Netflix sluit megadeal met Steven Spielberg en zijn Amblin Entertainment

Amblin Entertainment is de productiemaatschappij van onder meer regisseur Steven Spielberg.

Door de coronacrisis hebben streamingdiensten enorm veel terrein gewonnen ten opzichte van de ouderwetse televisie en bioscopen. Steeds meer entertainmentreuzen hebben hun eigen dienst en nu beginnen ook productiehuizen zich te binden aan de kanalen.

Nu blijkt dat Amblin Entertainment een grote deal heeft gesloten met Netflix. Het filmproductiebedrijf Amblin is in 1981 opgericht door Steven Spielberg en producenten Kathleen Kennedy en Frank Marshall. Het doel van de deal: gezamenlijk de nodige films en series maken.

Netflix en Spielberg
Drie jaar geleden was Spielberg nog erg kritisch over de films op streamingdiensten. Hij zei dat films die vooral alleen op streamingdiensten verschijnen niet in aanmerking zouden mogen komen voor een Oscar. Nu lijkt hij daar mogelijk toch iets anders over te denken.

Overigens blijft de deal tussen Amblin en Universal Pictures overeind en dat betekent dat er door Amblin projecten voor zowel streaming als het witte doek worden ontwikkeld.

Amblin Entertainment produceerde - soms ook met andere partijen - de films van Spielberg en onder meer titels als Twister, Men in Black, Super 8 en West Side Story en de Jurassic Park-filmreeks.



NieuwsFilm

meest populair