Scarlett Johansson (Black Widow) speelt hoofdrol in film over Disney-attractie 'Tower of Terror'

Scarlett Johansson (Black Widow) speelt hoofdrol in film over Disney-attractie 'Tower of Terror'

De actrice gaat een nieuwe samenwerking aan met het huis van de muis.

Scarlett Johansson gaat een nieuwe samenwerking met Disney aan. De Black Widow-actrice blijkt te hebben getekend voor de hoofdrol in Tower of Terror, een film over de gelijknamige attractie uit de Disney-parken. Dat meldt Collider.

Johansson zal de film ook mee produceren via haar productiebedrijf These Pictures. Josh Cooley (Toy Story 4, Inside Out) werkt aan een script. Disney lijkt verder nog geen regisseur te hebben gevonden voor het project.

De Tower of Terror is een vrijevaltoren die in meerdere Disney-parken staat en gebaseerd is op de televisieserie The Twilight Zone. De attractie vertelt het verhaal van vijf mensen in een chic hotel die, nadat de lift wordt getroffen door een bliksemaanslag, belanden in een bovennatuurlijke dimensie.

In 1997 inspireerde de Tower of Terror ook al een film. Deze bovennatuurlijke horrorfilm met Steve Guttenberg (Veronica Mars) en Kirsten Dunst (Spider-Man) werd toen exclusief voor televisie gemaakt.

Sinds 2015 werkt Disney aan een bioscoopfilm over de populaire attractie, die in Disney California Adventure Park enkele jaren geleden overigens een Guardians of the Galaxy-thema heeft gekregen. Het is niet bekend in hoeverre deze nieuwe verfilming het verhaal van de attractie gaat volgen.

Eerder inspireerde de attractie Pirates of the Caribbean ook al een hele filmfranchise. Verder verschijnt volgende maand Jungle Cruise, een andere Disney-film eveneens gebaseerd op een attractie, in de bioscoop. In die avonturenprent spelen Dwayne Johnson en Emily Blunt de hoofdrol.

NieuwsFilm

meest populair