'Dune' toch weer uitgesteld om logische reden

'Dune' toch weer uitgesteld om logische reden

De langverwachte eerste Dune-film laat even langer op zich wachten.

Het was voor de nodige fans dik balen dat de film Dune verleden jaar met heel wt maanden werd uitgesteld. De scifi-film van regisseur Denis Villeneuve komt nu eindelijk weer dichterbij. Toch is er nu weer enige uitstel.

De nieuwe verfilming van het boek uit 1965 van Frank Herbert stond eerder gepland voor december 2020 en stond lange tijd gepland voor begin oktober 2021. Nu krijgt Dune een plekje eind oktober. En de reden is eigenlijk nog best logisch.

Dune ontloopt No Time to Die
De grootste reden op Dune met een paar weken te verplaatsten is dat begin oktober ook de 25e Bond-film No Time to Die wereldwijd verschijnt. Door Dune nu op 22 oktober te zetten lijkt er iets meer ruimte. De film beleeft zijn officiële première overigens al op 3 september tijdens het 78e filmfestival van Venetië.

Overigens valt Dune daardoor samen met films als Halloween Kills, The Last Duel met Matt Damon, Last Night in Soho van Edgar Wright en The French Dispatch van Wes Anderson. Begin november verschijnt overigens alweer de Marvel scifi-film Eternals.



NieuwsFilm

meest populair