Tilda Swinton keurt eigen Marvel-rol af: "Mijn casting als de Ancient One is fout"

Tilda Swinton keurt eigen Marvel-rol af: "Mijn casting als de Ancient One is fout"

De actrice reageert op de recente uitspraken van Marvel-baas Kevin Feige.

Marvel-baas Kevin Feige liet enige tijd geleden weten de casting van Tilda Swinton als de Ancient One in Doctor Strange (2016) achteraf ongepast te vinden. Nu heeft de actrice zelf gereageerd op de whitewashing van het normaal Aziatische personage.

Bekijk de afbeelding
"Ik ben hem ontzettend dankbaar dat hij zich hierover heeft uitgesproken", reageert Swinton op de uitspraken van Feige in een interview met Variety.

Feige zei dat Marvel worstelde met de casting van een Aziatische acteur, omdat de studio bang was een clichébeeld neer te zetten. "Maar er waren natuurlijk genoeg andere manieren om dat aan te pakken", aldus het creatief brein.

"Ik herinner me dat ik me destijds ook afvroeg hoe de reactie van het publiek op het feit dat een Schotse vrouw dit personage speelt zou zijn. Er was op dat moment weinig weerstand; ik werd juist warm verwelkomd", vervolgt ze.

Toch merkte Swinton dat de publieke opinie op een gegeven moment begon te veranderen. Begrijpelijk, meent de actrice. "Dat gebeurde om redenen waar ik enorm veel sympathie voor heb", aldus Swinton.

Ze concludeert: "Het publiek voelt zich steeds meer comfortabel om zich uit te spreken over dit soort zaken. Dat lijkt me een gezonde maatschappelijke ontwikkeling".

NieuwsFilm

meest populair