Marvel-producent erkent het seksisme in 'Iron Man 2' en heeft er spijt van

Marvel-producent erkent het seksisme in 'Iron Man 2' en heeft er spijt van

Niet iedereen was blij met een deel van de tekst van Tony Stark.

Er zijn inmiddels elf jaren verstreken sinds Iron Man 2 zijn debuut maakte. En daarmee is actrice Scarlett Johansson inmiddels ook elf jaar in het Marvel Cinematic Universe te zien als Black Widow.

Hoewel ze snel heel erg bekend werd als Natasha Romanoff, ofwel de Black Widow, verscheen ze in eerste instantie onder een alias: Natalie Rushman. Ze werd de persoonlijk assistent van Tony Stark. Maar in de film waarin ze debuteerde zit nog altijd een tekst waar een Marvel-producent moeite mee heeft.

Geen sterkte tekst
Victoria Alonso, de uitvoerend vicepresident van productie bij Marvel Studios en co-producent van Iron Man 2 heeft nog altijd spijt van de tekst die Stark uitspreekt tegen Pepper Potts als hij Romanoff ziet: "ik wil er een", zegt hij namelijk semi-grappig bedoeld.

"Ik vond het toen al niets en dat vind ik nu nog," aldus Alonso tegenover Time Magazine. "Ik weet nog dat ik dacht: 'Ze is geen ding'. Maar hoe apropos: de wereld ziet een sexy vrouw en denkt dat omdat ze prachtig is, ze verder niets te bieden heeft."

Eerder in diezelfde scène zegt Potts, nadat Stark haar vraagt die Romanoff is, dat ze "potentieel een heel dure seksuele intimidatie rechtszaak" is. Waarop Stark zegt dat Romanoff de perfecte assistent zou zijn om Potts te vervangen, met wie Stark op dat moment een relatie heeft.

Hoewel Johansson debuteerde in het MCU met een sterke focus op haar sex appeal, werd ze snel een belangrijke aanwezige, met inmiddels acht films op haar conto en komende week een negende: Black Widow.

NieuwsFilm

meest populair