'Terminator 4' had een vreemd idee om de T-800 te gebruiken als Arnold Schwarzenegger nee zou zeggen

'Terminator 4' had een vreemd idee om de T-800 te gebruiken als Arnold Schwarzenegger nee zou zeggen

De makers van Terminator: Salvation hadden een plannetje.

De terugkeer van Arnold Schwarzenegger in Terminator: Salvation was in het begin geen zekerheid. En dus hadden de makers een manier bedacht om deze mogelijke afwezigheid in te bouwen in de film.

Terminator: Salvation werd in 2009 uitgebracht en is de vierde film in de franchise. Deze speelt zich voor de verandering in de toekomst af, waarmee het een heel andere invalshoek bood op de mythologie van de franchise.

Geen Arnold
Arnold Schwarzenegger was er, toen de opnames van Terminator: Salvation begonnen, niet zeker van of hij wel te zien wilde zijn als de T-800. Het hielp ook niet dat de productie nogal rommelig verliep.

Het oorspronkelijke scenario werd volledig herschreven om de rol van John Connor flink op te pompen. Bovendien was Schwarzenegger druk met zijn werk als Gouverneur van Californië. Uiteindelijk zat hij toch in de film als de T-800 die John in de finale aanvalt.

Dat was dus nodig en de crew bedacht uiteindelijk een manier om met de mogelijke afwezigheid van de acteur om te gaan. Het idee was dat John Connor nog voordat het publiek de T-800 goed kon zien, zijn gezicht eraf zou blazen. Zo kon men dan het bekende metalen skelet laten zien en was het niet nodig om Schwarzenegger op de set te hebben.

Uiteindelijk ging Arnold toch akkoord en gebruikten de makers CGI en een body double voor de scène.

NieuwsFilm

meest populair