Is Peacemaker nou een held of een schurk in 'The Suicide Squad'? James Gunn geeft antwoord

Is Peacemaker nou een held of een schurk in 'The Suicide Squad'? James Gunn geeft antwoord

James Gunn laat dingen graag in het midden, blijkt ook nu weer.

James Gunn gaat in een bericht op Twitter in op de vraag of je John Cena's Peacemaker moet beschouwen als een superheld of een superschurk in The Suicide Squad en de serie die daarop volgt.

Het personage maakte in de comics zijn debuut in 1966 en werd bedacht door joe Gill en Pat Boyette voor Charlton Comics, maar vervolgens overgenomen door DC Comics. Hij is een bekende pacifist, maar wel eentje die bereid is om geweld te gebruiken om vrede te bewerkstelligen. Gebruikt hij dan dodelijk geweld? Neen.

Held of schurk?
Maar wat maakt dat dan van Peacemaker in de film? Hij voegt zich duidelijk bij de Task Force X, die zo'n beetje in zijn geheel bestaat uit slechteriken. Ook zit hij aan het begin van de film (daar lijkt het in elk geval op) in de Belle Reve-gevangenis.

In dat opzicht is het niet gek dat fans niet zeker zijn van de vraag of Peacemaker nou een goeierik of een schurk is. Gelukkig hebben we James Gunn, die op Twitter regelmatig in contact treedt met zijn fans.

Zijn reactie is natuurlijk niet heel erg zwart/wit: "de meesten van ons zijn eerlijk gezegd niet te reduceren tot het een of het ander".



Cena omschrijft zijn personage zelf als een "fucked up superheld". Daarvan gaan we meer zien in de serie die over hem gemaakt wordt voor HBO Max en acht afleveringen krijgt.

NieuwsFilm

meest populair