Quentin Tarantino haalt keihard uit naar de filmindustrie

Quentin Tarantino haalt keihard uit naar de filmindustrie

Volgens de wereldberoemde regisseur is er niet veel magie meer.

De filmwereld kreeg een grote klap te verduren i.v.m. COVID-19. Alle grote filmprojecten lagen stil en ook de bioscopen bleven maandenlang dicht. Toch zegt Quentin Tarantino nu dat het al langere tijd slecht ging met de bioscopen.

Tijdens een recente podcast liet de wereldberoemde regisseur zich erover uit: ''Om eerlijk te zijn verdienen sommige bioscopen dit ook en dat ze definitief de deuren sluiten. Ze hebben alle magie uit de films gehaald''.

Kritiek
Daar blijft het echter niet bij. Zo gaat Tarantino, o.a. bekend van Pulp Fiction en Once Upon a Time ln Hollywood, verder: ''Ze zijn al een tijdj lang bezig met het opschrift voor hun eigen grafsteen. Ik vind het ongelofelijk''.

''Als ik alleen al naar mijn eigen carrière kijk, valt het me op dat de filmervaring elke vijf jaar voor de bioscoopgangers minder wordt. Het enige wat ik hoop is dat kleine bioscopen en arthouse cinema's gebruiken maken van de actuele situatie om door te kunnen breken''.

Werk
Tarantino maakt nog maar één film. Zo hebben we de laatste tijd al meerdere artikelen op FilmTotaal zien voorbij komen, over een mogelijke derde Kill Bill-film of een remake van First Blood. Daarna vindt de regisseur het wel mooi geweest en gaat hij zich met andere dingen bezighouden.

NieuwsFilm

meest populair