James Gunn kreeg 'The Suicide Squad' wel heel snel aangeboden door Warner Bros.

James Gunn kreeg 'The Suicide Squad' wel heel snel aangeboden door Warner Bros.

Het duurde echt maar een paar dagen.

Binnen een paar dagen nadat Marvel-regisseur James Gunn ontslagen was door Marvel Studios en Disney, besloot Warner Bros. om de regisseur al een DC-film aan te bieden. Een prima zet, want het leidt komende maand tot The Suicide Squad, wat nu al een enorm gehypete film is.

De manier waarop Gunn tekende voor de DC-film verliep niet helemaal zoals je normaliter zou verwachten. Hij werd namelijk korte tijd ontslagen door Disney en Marvel, wegens een stel tweets die hij een decennium eerder geplaatst had. Disney ontsloeg hem dus.

Een nieuwe film
Voor Warner Bros. waren de berichten op Twitter geen heel groot probleem. En dus besloot men meteen toe te slaan.

Producent Peter Safran vertelde dat het maar een paar dagen duurde voordat Warner Bros-voorzitter Toby Emmerich besloot om Gunn te berichten.

"Dus hij werd op een vrijdag in juli ontslagen, en op dinsdag benaderde Toby [Emmerich] mij en zei hij: 'Vertel James Gunn dat hij alles mag doen wat hij maar wil binnen Warner Bros., we willen hem dat zien maken. Zeg ons maar wat hij wil.' Dus een kleine twee werkdagen later hadden we al gesprekken. En die interne gesprekken waren ongelofelijk gemakkelijk. Het voelde gewoon alsof James die behandeling niet verdiend had en uiteindelijk voelde Disney dat ook op die manier en kwam het terug op die beslissing. Maar het was meteen... het was echt een moeilijke tijd, dus niet alsof hij meteen aan boord van een nieuw project wilde springen. Het duurde even voordat we erachter kwamen wat hij wilde maken."

NieuwsFilm

meest populair