Carrièremissers: Kevin Spacey als slechte President Whitmore in 'Independence Day'

Carrièremissers: Kevin Spacey als slechte President Whitmore in 'Independence Day'

Hoe had die iconische speech uit zijn mond geklonken?

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien toch nieuwsgierig maken. Vandaag is het de beurt aan Kevin Spacey.

Producer Dean Devlin onthult dat hij Spacey toentertijd voor de rol van President Whitmore in Independence Day wilde strikken. Het personage zou daarin in eerste instantie een schurk zijn, maar aan het eind een goeierik worden:

"Ik kende Kevin sinds de middelbare school. Het oorspronkelijke idee was om de president af te schilderen als een bad guy en het zou een plotwending zijn dat hij heldhaftig werd als hij in het gevechtsvliegtuig stapt. Daarom drongen we aan op Kevin".

"Op een gegeven moment zei ik: "We kunnen hem nu voor $ 200.000 krijgen. Over een jaar wint hij een Oscar en kost hij $2 miljoen". Waarop de studiodirecteur zei: "Kevin Spacey zal nooit een Oscar winnen zolang als ik leef".

Het tegenovergestelde gebeurde, Spacey pakte het gouden beeldje voor zijn bijrol in The Usual Suspects en werd één van de bestbetaalde en meest gevraagde acteurs in Hollywood.

Iconisch
Hoewel we nooit zullen weten hoe zijn performance eruit had gezien, is het moeilijk voor te stellen dat hij die iconische speech van Bill Pullman had kunnen overtreffen die van de president een kwetsbare man maakte die onder onmogelijke omstandigheden zijn best deed het volk te dienen.

NieuwsFilm

meest populair