Marvels 'Black Widow' gaat voor echte monsterscore

Marvels 'Black Widow' gaat voor echte monsterscore

De 24e MCU-film gaat scoren aan de bioscoopkassa's.

Sinds afgelopen woensdag draait Black Widow in de Nederlandse bioscopen en ook in veel andere landen gaat de film deze week in première. Nu wordt het aankijken tot welke hoogte de Marvel-film aan de wereldwijde bioscoopkassa kan komen.

Afgelopen woensdag werd er door de Marvel-film, mogelijk de laatste met Scarlett Johansson, zo'n $5 miljoen opgehaald. Na aankomend weekend zou de teller op zo'n $140 miljoen moeten staan, met circa $75 tot 90 miljoen uit de States.

Black Widow heeft tot op heden nog geen releasedatum in China mogen ontvangen en mocht de film daar helemaal niet verschijnen, dan drukt dat uiteraard op de eindscore. Daarnaast is zondag de EK-finale en zijn er wereldwijd nieuwe lockdowns door de Delta-variant.

Marvel Cinematic Universe aan de box office
Van de laatste zes films wisten er vijf boven het miljard uit te komen. Uiteraard zijn de tijden veranderd door corona en het is de vraag of het miljard dit jaar nog wel gehaald kan worden.

De laatste Marvel Studios-film die in de bioscopen verscheen is Spider-Man: Far From Home en deze wist een wereldwijde opening neer te zetten van $295,8 miljoen. Die score was echter inclusief een kleine 100 miljoen uit China. Uiteindelijk werd er $1,1 miljard opgehaald.



NieuwsFilm

meest populair