Dit 'Dune'-personage is angstaanjagend en verstorend

Dit 'Dune'-personage is angstaanjagend en verstorend

Niet iedereen is even lief in deze dystopie.

Acteur David Dastmalchian staat erom bekend tijdens zijn carrière heel wat verschillende en bij vlagen bizarre personages gespeeld te hebben. Maar zijn rol in Denis Villeneuve's Dune lijkt zowaar de meest bizarre tot nu toe te worden.

De acteur vertelde tijdens een interview hoe absurd zijn rol in de ervaring wordt. Tegelijk impliceert hij daarmee dat zijn personage - Piter de Vries - heel erg trouw wordt aan de werken van Frank Herbert.

Heel bizar personage
"Voor Piter geldt dat er een psychopathie aan zit die voortkomt uit het feit dat hij een gestoorde Mentat is. En dat is angstaanjagend en verstorend," deelde Dastalmachian.

"Het was behoorlijk moeilijk om mijzelf in die mindset te krijgen. Dus om een taal te spreken, omdat Piter's brein op zo'n hoog niveau werkt - hij is hoe je het ook wendt of keert, een menselijke computer, die op een extreem specifieke manier praat. De manier waarop taal er dan uit komt, is precies wat je zou verwachten. En het voegt een heleboel aan het personage toe, meer iets dat mij hielp dan als obstakel kon werken."

Het is nog even wachten op de release van Dune, die gepland staat voor oktober dit jaar.

NieuwsFilm

meest populair