Dit was een doodenge en gestoorde 'Harry Potter'-stunt volgens Daniel Radcliffe

Dit was een doodenge en gestoorde 'Harry Potter'-stunt volgens Daniel Radcliffe

Niet alles voelde even gemakkelijk in de Harry Potter-films.

Acteur Daniel Radcliffe vertelde tijdens een recent interview over de "meest gestoorde" stunt die hij zelf gedaan heeft. Die blijkt opgenomen te zijn voor de film Harry Potter and The Goblet of Fire.

In die vierde film in de franchise, zagen we hoe Harry deel moest nemen aan het wel heel gevaarlijke Triwizard Tournament, een toernooi tussen drie Europese toverscholen. Daarbij namen leerlingen van de scholen het tegen elkaar op in bloedje gevaarlijke opdrachten.

Bizarre stunt
Radcliffe mocht voor de opnames een van de stunts zelf doen. Het blijkt dat hij van een dak, zo'n tien meter hoog, omlaag moest vallen.

"Ze lieten mij echt de meest gestoorde stunt doen die ik ooit heb mogen doen," begon Radcliffe.

"Het was een beetje als een val van een dak van twaalf meter hoog. Ik zat vast aan een draad, maar maakte een vrije val. Pas aan het eind ving die draad mij op. Ik was dus echt doodsbang. Ik werkte samen met het stuntteam en die zeiden: 'Dit kan je doen. Wil je het proberen?' En ik zei ja, en ging naar boven en was echt doodbang. Het was een van die dingen die we twee of drie keer moesten doen, maar het was voor de vierde film. En ik heb mij sindsdien gerealiseerd dat we echt heel speciale omstandigheden op die set hadden en dat ik nooit meer zoiets mag doen."

NieuwsFilm

meest populair