'Black Widow' heeft misschien wel het krachtigste Marvel-wapen onthuld

'Black Widow' heeft misschien wel het krachtigste Marvel-wapen onthuld

Mind control wordt echt nog wel een ding in de Marvel-films.

Marvel-film Black Widow is sinds dit weekend te zien. In Nederland kan je 'm in de bioscoop bekijken, maar je kan 'm ook streamen via Disney+ waar je dan 21,99 euro betaalt.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS voor de nieuwste Marvel-film.

Opmerkelijk aan Black Widow is dat de film duidelijk veel in gang zet voor toekomstige delen. En het krachtigste wapen van het MCU tot nu toe opbouwt. Dat belooft dus wat.

Heel krachtig wapen
In de film leren we dat Natasha er niet in geslaagd was de Red Room te vernietigen in het verleden, toen ze besloot over te stappen op SHIELD. Dreykov, de man achter het programma, had overleefd en nieuwe methodes ontwikkeld om de Black Widows in toom te houden.

Hoe? Met chemische gedachtencontrole. Vroeg in de film zien we dat Yelena Belova hard op jacht is op een doelwit. Ze jaagt op een voormalige Widow en de stervende vrouw dient een geneesmiddel toe. Daarop gaan Natasha en Yelena samen op jacht om de Red Room voor eens en voor altijd te vernietigen.

We leren via Melina dat deze vorm van gedachtencontrole veel verder gaat dan eerdere vormen. Melina beveelt namelijk een varken om te stoppen met ademen, wat het vervolgens ook doet. Het is daarmee een heel effectieve vorm van gedachtencontrole.

De vraag is natuurlijk wat dit kan betekenen voor anderen in het Marvel-universum. Wellicht dat iedereen wel hiertoe gedwongen kan worden? En daarmee is het ineens een van de krachtigste wapens van het universum.

NieuwsFilm

meest populair