Alleen maar lovende recensies voor Wes Andersons nieuwste film 'The French Dispatch'

Alleen maar lovende recensies voor Wes Andersons nieuwste film 'The French Dispatch'

Heeft de topregisseur weer een Oscarnominatie op zak?

Wes Anderson, die eerder pareltjes als The Grand Budapest Hotel (2014) en Isle of Dogs (2018) regisseerde, weet met zijn nieuwste prent The French Dispatch wederom de harten van de critici te veroveren. De reacties op het filmfestival van Cannes zijn ontzettend positief.

"Geweldige beelden, veel gelach en een cast bestaande uit de grootste sterren maken Andersons eerbetoon aan de New Yorker een ware traktatie", kopt Peter Bradshaw van The Guardian in zijn recensie over het nieuwe werk van Anderson.

"Deze liefdesbrief van Wes Anderson aan de journalistiek bevat alles wat zijn fans graag willen zien. Zelfs voor zijn eigen standaarden moet dit de meest ambitieuze film zijn die Anderson ooit heeft geproduceerd, met een adembenemend detailniveau waarmee het Frankrijk uit jaren zestig is neergezet", schrijft South China Morning Post-recensent James Mottram.

Todd McCarthy van Deadline: "Er is nog nooit een film geweest die zo getekend en gedomineerd is door uiterst perfectionistische composities, geheimzinnige details, nauwkeurige camerabewegingen en sierlijke decors".

Op het moment van schrijven scoort The French Dispatch 100 procent op Rotten Tomatoes. Anderson werd eerder zeven keer genomineerd voor een Oscar, maar won er opvallend genoeg nog geen enkele.

The French Dispatch volgt de journalisten van de Franse tak van een New Yorkse krant. Met namen als Benicio del Toro, Tilda Swinton en Owen Wilson.

NieuwsFilm

meest populair