Marvel-baas Kevin Feige wilde 'Shang-Chi' al heel lang geleden maken

Marvel-baas Kevin Feige wilde 'Shang-Chi' al heel lang geleden maken

Maar pas nu leent de wereld zich voor dit project.

Als Marvel-baas Kevin Feige zijn zin had gekregen, zou hij de film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings tientallen jaren eerder gemaakt hebben. Hij wilde de film al vele jaren maken.

Feige begon begin jaren 2000 met zijn werk als producent van superheldenfilms. Dat is ook het moment waarop Marvel erover na begon te denken om de Master of Kung Fu naar het witte doek te brengen.

Twintig jaar in de maak
Marvel-baas Kevin Feige vertelde tijdens een nieuw interview dat hij en zijn team Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings al twintig jaar gemaakt willen krijgen. Ze moesten vooral wachten op de juiste filmmaker voor het project.

"Shang-Chi is een film die eindigde op een 'Zou het niet geweldig zijn'-lijst. Waarschijnlijk zelfs al twintig jaar geleden," vertelde Feige.

"Het is een geweldig verhaal, over een jonge man die zich realiseert dat zijn vader in essentie een van de grootste superschurken van de wereld is. Hoe ga je daarmee om? Hoe doe je dat als kind? Hoe evolueer je daar aan voorbij?"

"Dat was dus een belangrijk verhaal dat we op een dag wilden verkennen. We zochten dus ook lang naar een filmmaker en Destin [Daniel Cretton] kwam langs en het was zijn talent om buitengewone films te maken op een kleiner budget, die dit mogelijk maakte voor ons."

NieuwsFilm

meest populair