Algemeen

Netflix komt met nog veel meer grote films!

De streamingdienst gaat voor blockbusters.

door Bram de Groot om 18:12 in Algemeen
Netflix gaat een tandje bijzetten als het gaat om de productie van blockbusters. De afgelopen jaren verschenen er al flink wat grote films op de streamingdienst, maar er moeten er meer gaan komen.

Via Variety wordt duidelijk dat Netflix zijn medewerkers Kira Goldberg en Ori Marmur hoofd heeft gemaakt van een nieuw team dat "big-budget" en "four-quadrant" films moet gaan produceren. Dit wordt een tweede team naast het team van Tendo Nagenda.

Grote films op Netflix
Het doel van Netflix is indrukwekkend. Een traditionele filmstudio in Hollywood lanceert jaarlijks zo'n 12 tot 20 films. Netflix komt er met veel meer en brengt dit jaar al zo'n 70 films uit.

Netflix werkt op dit moment aan een aantal grote titels, waaronder de western The Harder They Fall, de scifi-thriller Escape from Spiderhead met Chris Hemsworth, The Gray Man met Ryan Gosling en Chris Evans en de Knives Out-vervolgfilms.

Het team van Goldberg en Marmur gaan aan de slag met onder meer Slumberland met Jason Momoa en The Adam Project met Ryan Reynolds. Deze zijn al in productie. Eind dit jaar verschijnt Red Notice met Reynolds, Dwayne Johnson en Gal Gadot.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

don lukas

Avatar

Niets boeiends. Allemaal pulp uit dat verlepte woke Hollywood.

Pronk47

Avatar

@ don lukas
Zeker anti Netflix

Lurking metafan

Avatar

Ik ben blij dat ik niet een politiek georiënteerde afkeer me laat afhouden van het kijken van films en series die ik leuk vind, ongeacht van welke streamingdienst of filmmaatschappij Smiley face

Goku32

Avatar

Geweldige lijst ik ben benieuwd, er naar,

Spider-fan

Avatar

Blockbuster kun je niet zeggen over streaming eigenlijk. Het houdt in dat er een rij voor de bioscoop staat die verschillende huizenblokken lang is. Dat zie je niet bepaald met televisies gebeuren omdat iedereen er zelf één heeft.
Maar goed, dat was wat muggezifterij (of is het muggenzifterij met een extra 'n'?) of miereneukerij (of eventueel mierenneukerij), of anderszins erg pietluttig gedoe met insecten.

Het punt is wel dat die zogenaamde grote Netflix films vrij oppervlakkig zijn. Leuk voor een keertje, maar je kijkt het niet gauw nog een keer. Misschien moeten ze meer naar inhoudelijk sterke scenario's kijken, niet alleen zich richten op 'het moet groots zijn'.

Filmkijkersinds1985

Avatar

@don Lukas
Misschien is NetNix.tv iets voor jou?
Blijkt niet van Hollywood te zijn ???? en geen reclame !

Master Of Films

Avatar

Spider-fan "Blockbuster kun je niet zeggen over streaming eigenlijk."
Wellicht dat de term Tent-pole iets meer van toepassing is. Aangezien Netflix (bijna) elke nieuwe films uitbrengt (zowel hun eigen producties, aangekochte producties als licensing van andere studio's. Deze grote films zouden meer Netflix abbo's moeten aantrekken en vasthouden. Bij een televisienetwerk kan een Tent-pole zowel een film als een bepaalde uitzendprogramma (bijvoorbeeld Game of Thrones) zijn.

Spider-fan

Avatar

Ja, als je Stranger Things weghaalt, zakt de Netflix tent al voor een groot deel in.
Toch werkt het wel. Apple + heeft Lisey's Story van Stephen King. Ik denk zeer sterk aan abonnee worden. Nu komen ze met Foundation van Asimov en je denkt nog sterker: 'Dat wordt groot, dat moet ik niet missen.'
Ik vind dat er teveel problemen zijn met streaming. Ik heb op alle plekken waar ik Netflix kan kijken wel een bepaald probleem met beeld of audio - niet altijd met alle films of series, maar wel met een deel ervan. Ik denk niet dat ik meer streaming diensten ga nemen. Ik heb Netflix en Film 1 - dat is geen streaming maar gewoon een zender en een On Demand deel. En dat vind ik voorlopig wel genoeg, ik heb elke dag zat te kijken.
Ook komen sommige dingen toch op blu-ray wat de prettigste en mooiste manier is om te kijken. The Stand van Stephen King (de remake/nieuwe versie) werd gister aangekondigd als blu-ray release.

Beyonder

Avatar

Don lukas heeft wel een punt.

Rene666x

Avatar

Het zijn weer hele grote woorden. Voor? Juist, pulp films...t is eigenlijk de maandkosten niet waard ...

NieuwsFilm

meest populair