'No Time to Die' brengt nog een ouderwets element van James Bond terug

'No Time to Die' brengt nog een ouderwets element van James Bond terug

De film krijgt een mooie toevoeging aan het eind.

Regisseur Cary Joji Fukunaga, die ons No Time to Die brengt - de vijfentwintigste film in de franchise - meldt dat met zijn film de James Bond-franchise terugkeert naar een traditie die men al enige tijd links had laten liggen.

Deze nieuwe film is de laatste waarin Daniel Craig in de huid van de superspion kruipt. Daarmee brengt hij zijn Bond-avonturen op vijf, en speelde hij de rol 15 jaar.

Veel veranderd
In die vijftien jaar van Daniel Craig als James Bond is veel veranderd en ook veel teruggebracht naar hoe het was. Zo was er een tijdje geen Miss Moneypenny, zagen we geen Q en ontbrak humor grotendeels. Gelukkig veranderde dat allemaal, en zijn heel wat oude elementen weer teruggebracht.

Wat wel anders blijft, is het feit dat de Bond-films onder Craig een overkoepelend verhaal vertellen, waarbij No Time to Die het narratieve en vooral emotionele einde is van de rit. Tegelijk zit in dit kleine feit ook een interessante toevoeging vanuit Fukunaga, waarmee de Bond-franchise iets ouds terugbrengt.

"Niemand probeert een soort sentimenteel vaarwel te zeggen. Dit is gewoon nog een Bond-film. Na de aftiteling krijg je: 'Bond will return' te zien. Ik heb het dan ook niet benaderd als de laatste film. Ik heb het als volgt benaderd: 'Wat is het nalatenschap waar ik mee kan werken? Wat kunnen we doen om het een beetje op te frissen, opwindend te maken en wat verwachtingen op hun kop te zetten?'."

Daarmee keert dus weer een klein element terug naar de Bond-franchise. Afscheid of geen afscheid.

NieuwsFilm

meest populair