Algemeen

'No Time to Die' brengt nog een ouderwets element van James Bond terug

De film krijgt een mooie toevoeging aan het eind.

door Jim Pedd om 17:17 in Algemeen
Regisseur Cary Joji Fukunaga, die ons No Time to Die brengt - de vijfentwintigste film in de franchise - meldt dat met zijn film de James Bond-franchise terugkeert naar een traditie die men al enige tijd links had laten liggen.

Deze nieuwe film is de laatste waarin Daniel Craig in de huid van de superspion kruipt. Daarmee brengt hij zijn Bond-avonturen op vijf, en speelde hij de rol 15 jaar.

Veel veranderd
In die vijftien jaar van Daniel Craig als James Bond is veel veranderd en ook veel teruggebracht naar hoe het was. Zo was er een tijdje geen Miss Moneypenny, zagen we geen Q en ontbrak humor grotendeels. Gelukkig veranderde dat allemaal, en zijn heel wat oude elementen weer teruggebracht.

Wat wel anders blijft, is het feit dat de Bond-films onder Craig een overkoepelend verhaal vertellen, waarbij No Time to Die het narratieve en vooral emotionele einde is van de rit. Tegelijk zit in dit kleine feit ook een interessante toevoeging vanuit Fukunaga, waarmee de Bond-franchise iets ouds terugbrengt.

"Niemand probeert een soort sentimenteel vaarwel te zeggen. Dit is gewoon nog een Bond-film. Na de aftiteling krijg je: 'Bond will return' te zien. Ik heb het dan ook niet benaderd als de laatste film. Ik heb het als volgt benaderd: 'Wat is het nalatenschap waar ik mee kan werken? Wat kunnen we doen om het een beetje op te frissen, opwindend te maken en wat verwachtingen op hun kop te zetten?'."

Daarmee keert dus weer een klein element terug naar de Bond-franchise. Afscheid of geen afscheid.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

O, ik hoopte heel even dat het ouderwetse element; Fun Adventure met charismatische James Bond acteur weer terug kwam, maar helaas.

off topic : https://tweakers.net/nieuws/184832/vacature-plex-bevestigt-plannen-om-streamingdiensten-in-plex-app-te-bundelen.html

Spider-fan

Avatar

Volgens mij stond dat er inderdaad niet bij de Craig films. Vroeger stond er ook welk boek van Fleming ze gingen doen in de volgende, al moet je 'adaptatie' heel losjes nemen, want vaak hebben ze weinig meer gemeen met het boek dan de basisplot.
Bij één film staat ook het verkeerde boek geloof ik, toen hebben ze alsnog een ander boek eerst gedaan.

Ik hoop echt dat No Time to Die een beetje goed is (de trailers en foto's zien er allemaal goed uit, vind ik), en zoals Chris23 zegt het 'fun' element mag wel wat meer terugkomen, al is humor nooit weggeweest. Zelfs Skyfall die ik veel te duister en somber vind voor een Bond bevat humor.

Bigds9fan

Avatar

@Spider-fan

Dat was The Spy Who Loved me. Ken heeft eerst Moonraker gemaakt om te kunnen meeliften op Star Wars.

Gigan72

Avatar

Hij gaat weer ouderwets met 10 vrouwen van bil in de film Smiley face

Spider-fan

Avatar

Bij The Spy Who Loved Me staat James Bond Will Return in For Your Eyes Only.

https://www.youtube.com/watch?v=zuUycBhKH44

The Spy Who Loved Me, Octopussy en Quantum of Solace zijn de Bondfilms die helemaal niks te maken hebben met het oorspronkelijke boek/verhaal. A View to a Kill ook niet veel, maar het verhaal speelt zich net als een deel van de film in Frankrijk af, verder is ook alles anders. Veel andere boeken hebben behalve de namen van personages ook weinig gemeen met de films.
Wat ik leuk vind aan een verfilming als The Living Daylights, is dat het korte verhaal rond een vrouwelijke sluipschutter wel in de film verwerkt zit.

Toch vind ik het wel leuk dat James Bond Will Return aan het einde staat. Het is net zoiets als dat het altijd begint met de gun barrel die rood kleurt van bloed - dat miste ook bij sommige Craig films. Het geeft een gevoel van continuïteit dat verder qua verhalen meestal mist in de films.

NieuwsFilm

meest populair