'Dune'-trailer bewijst dat de critici zich vergissen

Sommige mensen denken dat de film bloedje serieus wordt.

De tweede trailer van Dune laat zien dat, ondanks de kritiek en controverse rond de film, dat onterecht is. Er wordt namelijk door critici gesteld dat de film te serieus is en volledig humorloos.

Dune is gebaseerd op de boeken van Frank Herbert, die nogal veel mythologie omvatten in relatief weinig pagina's. Dat maakt het niet per se al te gemakkelijk om er iets groots van te maken, waar bijvoorbeeld in het verleden David Lynch niet echt in wist te slagen. Maar in de handen van Denis Villeneuve zou het zomaar eens kunnen lukken.

Humorloos of valt het mee?
Toch was er op de eerste beelden van de film kritiek. De film van Villeneuve zou humorloos zijn, veel te serieus en militaristisch. Daardoor zou Dune dus het fantastische en gevoel van verwondering ontberen. De tweede trailer zou dat beeld moeten bijstellen.

De nieuwe trailer van Dune liet namelijk zien dat de film ook wat leuke en lichtvaardige momenten heeft. De focus ligt vooral op de grote actie die zich rond Arrakis afspeelt, waar de vorige trailer zich eigenlijk zo'n beetje alleen richtte op het hinten naar de gigantische Zandwormen van Arrakis.

Om het beeld van het publiek wat bij te sturen, zien we nu duidelijk dat Dune genoeg lichtvaardigheid omvat. Heel wat humor stamt van Duncan Idaho, een van de zwaardvechters die voor Huis Atreides werken. Mogelijk is hij zelfs comic relief in de film.

Tegelijk lijkt Dune wel een zware en epische sci-fi film te worden, die kijkt naar thema's als politiek, familie, religie, oorlog en meer. Dat komt natuurlijk ook door het bronmateriaal dat er vol mee zit. Maar uit de trailer lijkt te blijken dat Dune de balans wel goed weet te vinden, met genoeg leuke momenten!

NieuwsFilm

meest populair