Je grootste vragen over Marvel-film 'Eternals' beantwoord

Je grootste vragen over Marvel-film 'Eternals' beantwoord

We zetten vandaag de belangrijkste vragen en hun antwoorden voor je op een rij.

In 2018 verraste Marvel-baas Kevin Feige zijn fans door aan te kondigen dat de studio een film ontwikkelde rond The Eternals. Dat was een wat obscure rits personages, die in de jaren zeventig het licht zagen en bedacht werden door Jack Kirby.

Net als met de Guardians of the Galaxy in 2014, zal Marvel proberen ook van deze aparte groep weer een succes te maken. Vandaag zetten we de grootste vragen en antwoorden voor je op een rij.

1. Wat is het uitgangspunt?
De Eternals zijn een groep mensen die door buitenaardse wezens, de Celestials, genetisch veranderd zijn om de Aarde te beschermen. Dat liep niet helemaal naar verwachting, want het leven ontwikkelde zich anders dan verwacht. Desalniettemin bleven de Eternals op Aarde, om de planeet te beschermen tegen de Deviants (andere experimenten van de Celestials).

2. Waar waren ze al die tijd?
De Eternals zijn supermachtig en leven eeuwenlang, maar deden weinig voor de mensheid. Waarom precies? Dat heeft met hun filosofie te maken, namelijk de mensheid haar eigen problemen op te laten lossen. Enkel interstellaire bedreigingen waren relevant voor de Eternals. Niet dat iedereen dat standpunt deelde: er brak een burgeroorlog uit tussen de Eternals. In het heden zijn ze ook nauwelijks bekend als superhelden, wat met deze Marvel-film zal veranderen.

3. Okay, maar wie zijn het dan?
De Eternals worden gevormd door een flink ensemble. De hoofdpersoon is Sersi, gespeeld door Gemma Chan. Zij doet zich voor als curator van een museum en heeft het vermogen om materie te manipuleren. Verder is er Thena, gespeeld door Angelina Jolie, die kosmische energie kan gebruiken om wapens te veranderen.

Ook belangrijk is Ikaris van Richard Madden, een tactisch genie en in de comics gastster in heel wat andere verhalen. Belangrijk is ook Druig van Barry Keoghan, over wie we horen dat hij de grote schurk zou zijn. Zeker is dat trouwens niet. Tot slot zijn er onder meer Bollywood-ster Kingo, supersnelle Makkari, uitvinder Phastos, illusie-scheppende Sprite en Gilgamesh die een exoskelet kan maken met z'n kosmische krachten. Ook iemand om te onthouden: Ajak, de leider van de Eternals, die met de Celestials kan communiceren.

4. Zijn er dan wel mensen?
Jep! Acteur Kit Harington is te zien als Dane Whitman, een menselijke man. Hij lijkt gedurende de film te verworden tot de Black Knight, een andere Marvel-held.

5. Tot zover de cast, maar hoe zit het met de crew?
De film is geregisseerd door Oscar-winnaar Chloé Zhao. Zij kwam met een pitch waar Marvel Studios meteen dol op was. Het script komt verder van de hand van Kaz en Ryan Firpo. Ook is Ben Davis de cinematograaf (zijn vijfde Marvel-film). Muziek komt van de hand van Ramin Djawadi.

6. Kom maar op met die film! Wanneer is 'ie te zien?
Gelukkig hoef je niet meer gigantisch lang te wachten. Waar de release ooit gepland stond voor 6 november 2020, werd dat door de coronapandemie een jaar later. Maar op 5 november lijkt 't dan eindelijk zover.

NieuwsFilm

meest populair