Algemeen

Dit is hoe 'Black Panther: Wakanda Forever' afscheid neemt van T'Challa

De film eert acteur Chadwick Boseman duidelijk.

door Jim Pedd om 22:28 in Algemeen
Een nieuwe setvideo voor Black Panther: Wakanda Forever hint op een herdenkteken voor koning T'Challa, het personage dat gespeeld werd door de overleden Chadwick Boseman. Hij overleed in augustus 2020 na een lange strijd tegen kanker.

Marvel Studios stelt zelf vastbesloten te zijn het werk van Boseman te eren. Ze willen zijn nalatenschap voor de filmstudio ook eren en zullen zijn rol van T'Challa dan ook niet opnieuw casten. In plaats daarvan eren ze hem.

Een eerbetoon
De opnames van de film zijn in juni 2021 begonnen. In een aantal setvideo's die online zijn verschenen, krijgen we een blik op de troonzaal van Wakanda. Op een aantal pilaren zijn woorden geplaatst die in de taal van Wakanda geschreven zijn.

Die taal kan je prima vertalen, omdat Marvel Studios een in-universe boek genaamd The Wakanda Files vrijgaf in oktober 2020. Daardoor is het ook relatief makkelijk om woorden in het Wakandan te vertalen naar het Engels. De inscriptie op de pilaren luidt als volgt:

REST IN POWER
KING T'CHALLA
OUR HERO
IT WAS AN HONOR
WAKANDA FOREVER

De inscriptie duidt erop dat T'Challa overleden is in de film, en dat de inwoners van Wakanda hem willen eren door deze pilaren op deze manier neer te zetten. Hoe hij overleden is, is natuurlijk niet bekend, maar daar zullen we in de film meer over leren.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair