Algemeen

Gaat de volgende Netflix-film van Zack Snyder 'Rebel Moon' niet te veel op 'Star Wars' lijken?

De film zou zomaar eens te veel op Star Wars kunnen lijken.

door Jim Pedd om 08:54 in Algemeen
Zack Snyder heeft na Army of the Dead de smaak te pakken. Hij maakt namelijk de film Rebel Moon, een nieuwe Netflix Original die hij baseert op een pitch die hij had gemaakt bij Lucasfilm.

Snyder kwam bij Lucasfilm met het idee voor een film die ook daadwerkelijk enige tijd in de maak was. Het was een een film die een beetje moest doen denken aan Seven Samurai. Maar Star Wars sloeg een andere richting in na de overname door Disney en kwam met de vervolgtrilogie en spin-offs.

Een Star Wars-idee
Nu brengt Snyder het script tot leven bij Netflix, maar niet als Star Wars-film. We volgen in de sci-fi een jonge vrouw die naar nabijgelegen planeten moet reizen. Daar moet ze krijgers werven om te helpen haar mensen te beschermen tegen een aanval van tiran Balisarius.

Het is gemakkelijk om je voor te stellen dat het verhaal zich in een tijd afspeelt waarin het Keizerrijk net aan de macht is. Balisarius zou dan een nieuwe versie van Darth Vader kunnen zijn. En wie weet zijn de krijgers waar de jonge vrouw naar zoekt de Jedi die ontkomen zijn aan Order 66.

Dat maakt ook meteen van Rebel Moon, zoals de film gaat heten, een moeilijk project. De film heeft namelijk nu al te maken met kritiek van mensen die denken dat het allemaal wel heel erg lijkt op Star Wars.

Voor Snyder is het dus een zware taak, maar tegelijk een kans. Hij is vrijer dan eerst en kan nu het verhaal precies zo maken als hij wil, zonder te hoeven voldoen aan de regels van het universum van Lucasfilm.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Rebel Moon: just a Sjakie Snyder movie

Bekt lekker toch?!

Chris23

Avatar

Van mij kunnen er nooit te veel films komen die op star wars lijken.
Er is al jaaaaren lang een groot Space Adventure movie tekort.
Ik heb alleen grote vraagtekens bij sjaakies verhalen verzin talent aangezien ik army of the jocks persoonlijk een superfoute film vind.

Vriendelijk verzoek aan Filmtotaal: willen jullie alstublieft geen fotoos van de sequels meer gebruiken bij star wars artikelen?
We proberen die dumpsterfire te vergeten... bvd.

Pronk47

Avatar

En? geld dat niet voor meer films of series,ik zie het probleem niet zo laat zo,laat hem lekker zijn gan gaan.

Lurking metafan

Avatar

Laat maar komen, ik ben altijd wel te vinden voor groots uitpakkende scifi space opera.

Dune ziet er goed, Asimovs Foundation serie ben ik erg benieuwd naar, hopelijk zal deze het ook goed doen.

Ik vind het nog altijd jammer dat Jupiter Ascending, Chronicles of Riddick en Valerian and the Thousand Planets het zo slecht deden, al die films zagen er werkelijk geweldig uit met worldbuilding dat intrigeerde.

Gigan72

Avatar

Vriendelijk verzoek aan Filmtotaal: willen jullie alstublieft geen fotoos van de sequels meer gebruiken bij star wars artikelen?
We proberen die dumpsterfire te vergeten... bvd.

Helemaal mee eens

NieuwsFilm

meest populair