Marvel-fans houden het niet meer na de rechtszaak van Scarlett Johansson tegen Disney en Marvel Studios

Marvel-fans houden het niet meer na de rechtszaak van Scarlett Johansson tegen Disney en Marvel Studios

De Black Widow-release op Disney+ leidt tot veel gedoe.

In een vrij schokkende keuze, besloot Scarlett Johansson Disney aan te klagen voor de release van de film Black Widow op streamingdienst Disney+.

De Marvel-actrice klaagt The Mouse House aan voor contractbreuk. Volgens haar stond in haar contract dat de film een exclusieve bioscooprelease zou krijgen. Het salaris van de actrice was naar verluidt ook vooral daarop gebaseerd.

Miljoenen mislopen
Hoewel Disney aangeeft dat Johansson al zo'n 20 miljoen dollar verdiende met de film en dat dit deels dankzij de release op Disney+ kon, stellen sommige bronnen dat Johansson zo rond de 30 miljoen dollar heeft misgelopen. Haar verdienste voor Black Widow zou neerkomen op 50 miljoen dollar, maar door deze release ligt die dus lager.

Dat Johansson deze zaak aan besloot te spannen bij de Los Angeles Superior Court, is schokkend voor heel wat fans. Vooral omdat de actrice een decennium werkte voor Disney. Fans reageren daar duidelijk geschokt op:



Overigens schreef Johansson in haar aanklacht dat ze "zonder rechtvaardiging" te maken krijgt met "contractbreuk". Disney noemde de aanklacht "triest" en "verontrustend".

NieuwsFilm

meest populair