Algemeen

Marvel-fans houden het niet meer na de rechtszaak van Scarlett Johansson tegen Disney en Marvel Studios

De Black Widow-release op Disney+ leidt tot veel gedoe.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
In een vrij schokkende keuze, besloot Scarlett Johansson Disney aan te klagen voor de release van de film Black Widow op streamingdienst Disney+.

De Marvel-actrice klaagt The Mouse House aan voor contractbreuk. Volgens haar stond in haar contract dat de film een exclusieve bioscooprelease zou krijgen. Het salaris van de actrice was naar verluidt ook vooral daarop gebaseerd.

Miljoenen mislopen
Hoewel Disney aangeeft dat Johansson al zo'n 20 miljoen dollar verdiende met de film en dat dit deels dankzij de release op Disney+ kon, stellen sommige bronnen dat Johansson zo rond de 30 miljoen dollar heeft misgelopen. Haar verdienste voor Black Widow zou neerkomen op 50 miljoen dollar, maar door deze release ligt die dus lager.

Dat Johansson deze zaak aan besloot te spannen bij de Los Angeles Superior Court, is schokkend voor heel wat fans. Vooral omdat de actrice een decennium werkte voor Disney. Fans reageren daar duidelijk geschokt op:Overigens schreef Johansson in haar aanklacht dat ze "zonder rechtvaardiging" te maken krijgt met "contractbreuk". Disney noemde de aanklacht "triest" en "verontrustend".

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PickleRick

Avatar

Terecht dat ze Disney aanklaagt. Tuurlijk verdienen ze al super veel geld, maar ze is gewoon ook wel genaaid doordat ze inkomsten misloopt.

Overigens vind ik het een slechte film waarvoor veel te veel verdient wordt, maar contract is contract, dat staat er los van.

centr1no

Avatar

Filmtotaal "Volgens haar stond in haar contract dat de film een exclusieve bioscooprelease zou krijgen."
Vertel mij a.u.b. waar staat dat ze dat gezegd zou hebben?
Filmtotaal "Hoewel Disney aangeeft dat Johansson al zo'n 20 miljoen dollar verdiende met de film en dat dit deels dankzij de release op Disney+ kon,"
Dit klopt ook niet.
Disney heeft gezegd dat ze al $20 miljoen had ontvangen en dat de release op D+ significant zou bijdragen aan haar mogelijkheden daarbovenop extra compensatie te verdienen.

Coola

Avatar

Terecht dat ze Disney aanklacht.

Decepticon

Avatar

Voor de goede duidelijkheid, Scarjo klaagt Marvel Studios niet aan.

Ik heb gisteren een video van John Campea gezien en die haalde er een report bij van een oud medewerker van THR en die heeft van zijn bronnen, dat het hommeles is binnen de deuren van Disney en dat Kevin Feige pissed is. Feige wou sowieso al 100% niet dat de film een gelijktijdige premium Disney+ release zou krijgen.

kokosnoot

Avatar

De wittebroodsweken tussen Marvel en Disney zijn over ^^

GreenHornet

Avatar

Feige staat op het punt te vertrekken. Dit kan wel eens de laatste Marvel premium zijn op D+

Fillempie73

Avatar

Arme Scarlett. Hopelijk kan ze nog wel haar rekeningen betalen.

GreenHornet

Avatar

Zelfs Gerard Butler klaagd

STYD

Avatar

Ze heeft groot gelijk. Zij is wel een van de grondleggers bij Marvel samen met Downey je, Evans enz.

Maar kan ze dan niet een deel krijgen van elke stream?

Beyonder

Avatar

Ze heeft gelijk. Geldt voor meer van die studios waaronder Disney en Warner Brothers. Die gaan over lijken.
Ohja ik vind de film goed. Meer James Bond achtig of de Wrekers dan een superheldenfilm

Pascal08

Avatar

Scarlett kennende en haar uitingen de laatste jaren als in interviews. En nu het seksisme plaatje dat ze door Hollywood is misbruikt (terwijl ze overduidelijk zelf hier aan meewerkt) zal het me niet verbazen dat ze Disney iets heeft aangeboden waar ze niet in mee wilden gaan en ze nu dit flikt.
Aandacht en aandacht.

Blablazer

Avatar

@pascal08 Disney is het contract niet nagekomen en terecht dat ze een aanklacht indient. Liever het geld bij de acteurs dan bij een setje aandeelhouders.

chrichtonsworld

Avatar

@Blablazer Het moet nog blijken dat er sprake is van contractbreuk. Disney is corporate genoeg om clausules ingebouwd te hebben waarbij bijvoorbeeld een beroep gedaan kan worden op overmacht of iets dergelijks. We zitten nog steeds in een pandemie en mensen gaan nog steeds niet massaal naar de bioscoop. Het zou slimmer geweest zijn als ze weer opnieuw hadden onderhandeld t.a.v. bijvoorbeeld opbrengsten streaming services i.p.v. te claimen dat ze inkomsten is misgelopen. Ik ben een grote Marvel fan maar zelfs al was de pandemie er niet dan was de kans groot dat ik die niet in de bioscoop zou kijken. Het is een tussenfilmpje dat weinig impact heeft in de Marvel Universum. Zouden de mensen ook echt in grote getalen naar Black Widow gegaan zijn? Ik betwijfel het. Dus die hele claim van haar is nogal zwakjes.

Ik weet niet wat de plannen waren voor Black Widow als karakter maar het lijkt erop dat ze er bewust van is dat dit haar laatste grote rol is in het Marvel Universum en wil ze het maximale eruit halen. Haar goed recht natuurlijk. Maar niet echt slim omdat Florence Pugh heel makkelijk haar rol als Black Widow kan overnemen.

NieuwsFilm

meest populair