Marvel-baas Kevin Feige is boos na aanklacht door Scarlett Johansson

Marvel-baas Kevin Feige is boos na aanklacht door Scarlett Johansson

Kevin Feige kan er niets mee.

Een paar dagen geleden besloot actrice Scarlett Johansson om Disney aan te klagen voor contractbreuk. Volgens haar had Black Widow een exclusieve bioscooprelease moeten krijgen en was de gelijktijdige release op Disney+ niet in overeenstemming met haar contract.

De actrice zou zo'n 30 miljoen dollar zijn misgelopen door de hybride release. Disney reageerde al verbolgen op het besluit van Johansson om de rechtszaak aan te spannen. En nu horen we voor het eerst hoe Marvel-baas Kevin Feige hiernaar kijkt.

Boos en beschaamd
Voormalig schrijver Matthew Belloni van The Hollywood Reporter meldt dat Feige geprobeerd heeft om bij Disney te regelen dat de film een exclusieve bioscooprelease krijgt. Hij wilde heel graag voldoen aan de wensen van de actrice en het contract.

"Feige is een echte bedrijfsman, en gevoelig voor showdowns en schreeuwpartijen binnen het bedrijf. Maar ik hoor dat hij boos en beschaamd is," aldus Belloni. "Hij lobbyde bij Disney tegen dit releaseplan voor Black Widow en wilde dat de film exclusief in de bioscoop uit zou komen en zijn talent niet boos zou worden."

Toen de film het niet sterk bleek te doen aan de box office, probeerde Feige bij Disney te regelen dat men dit "goed zou maken" met Johansson, voordat zij de rechtszaak aanspande. Dat lukte dus helaas voor Feige niet.

NieuwsFilm

meest populair