Team Scarlett Johansson slaat keihard terug naar Disney na 'Black Widow'-aanklacht

Team Scarlett Johansson slaat keihard terug naar Disney na 'Black Widow'-aanklacht

Het gaat hard tegen hard.

De aanklacht die actrice Scarlett Johansson tegen The Walt Disney Company indiende lijkt ook publiekelijk te worden uitgevochten. Eerder gaf Disney al een verklaring en nu is er weer een reactie van de woordvoerders van de actrice.

Johansson vindt dat ze inkomsten misloopt door de release van Black Widow op Disney+. Door die release lijkt de film minder op te brengen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. En dat is niet gek. Naast dat Disney via de streamingdienst waarschijnlijk tussen de $100 en $200 miljoen aan de film verdient, is deze ook illegaal te downloaden.

Schaamteloos en valselijk beschuldigd
"Ze hebben mevrouw Johansson schaamteloos en valselijk beschuldigd van ongevoeligheid voor de wereldwijde covidpandemie. Dit is in een poging haar te laten lijken op iemand waarvan zij en ik weten dat ze dat niet is," aldus Bryan Lourd van Creative Artists Agency (CAA) die Johansson vertegenwoordigt.

"Disney's directe aanval op haar persoon en al het andere dat ze suggereerden, kennen we niet van het bedrijf waar velen van ons in de creatieve gemeenschap al tientallen jaren succesvol mee samenwerken," voegde Lourd eraan toe.

Ondertussen zijn er geruchten dat Disney de plannen rond de film Tower of Terror on hold heeft gezet. Johansson zou de hoofdrol in de film moeten gaan spelen.

NieuwsFilm

meest populair