Algemeen

Team Scarlett Johansson slaat keihard terug naar Disney na 'Black Widow'-aanklacht

Het gaat hard tegen hard.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
De aanklacht die actrice Scarlett Johansson tegen The Walt Disney Company indiende lijkt ook publiekelijk te worden uitgevochten. Eerder gaf Disney al een verklaring en nu is er weer een reactie van de woordvoerders van de actrice.

Johansson vindt dat ze inkomsten misloopt door de release van Black Widow op Disney+. Door die release lijkt de film minder op te brengen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. En dat is niet gek. Naast dat Disney via de streamingdienst waarschijnlijk tussen de $100 en $200 miljoen aan de film verdient, is deze ook illegaal te downloaden.

Schaamteloos en valselijk beschuldigd
"Ze hebben mevrouw Johansson schaamteloos en valselijk beschuldigd van ongevoeligheid voor de wereldwijde covidpandemie. Dit is in een poging haar te laten lijken op iemand waarvan zij en ik weten dat ze dat niet is," aldus Bryan Lourd van Creative Artists Agency (CAA) die Johansson vertegenwoordigt.

"Disney's directe aanval op haar persoon en al het andere dat ze suggereerden, kennen we niet van het bedrijf waar velen van ons in de creatieve gemeenschap al tientallen jaren succesvol mee samenwerken," voegde Lourd eraan toe.

Ondertussen zijn er geruchten dat Disney de plannen rond de film Tower of Terror on hold heeft gezet. Johansson zou de hoofdrol in de film moeten gaan spelen.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Marvel moet sowieso in onder het dak van Disney weg. We hebben straks geen enkele blanke mannelijke superheld meer over hoor, let maar op. En dat heb je allemaal te danken aan dat woke Disney dat geleid wordt door die idioot Bob Chapek.

RoberPaulsen

Avatar

Jij bent echt overal bang voor Decepticon. Oh jee een niet blanke superheld! Rennen!

kidcassidy

Avatar

Het is niet zo zeer het probleem dat er een niet blanke man de hoofdrol speelt, maar meer dat de beste niet meer geselecteerd wordt. Anders krijg je weer linkse woke gekkies die gekrenkt zijn.

Caspar

Avatar

Ahh gossie de blanke mannelijke Decepticon kan zich zometeen niet meer identificeren met 90% van de cast maar met slechts 89%, heb toch medelijden mensen

MIlanK

Avatar

Waarom niet aanklagen, want haar personage als Black Widow in Marvel is toch voorbij. Als Vin Diesel als executive producent voor FF7 47 miljoen dollar binnenhaalt en Scarlett maar 20 voor Black Widow, dat is dan oplichting! Ze heeft het helemaal gelijk. Waarom zou een vrouw voor een block-buster 50 miljoen dollar niet kunnen binnenhalen? Omdat ze de duurst betaalde actrice zou worden of omdat film op Diseny+ komt. Op haar plaats zou ik zeggen: Go for it, girl.
Hoewel ik alle Vin Diesel films gezien heb en zelf spierbundels heb, hebben vrouwen wel het recht gelijk te verdienen. COVID-pandemie ter verdediging gebruiken is miserabel. Hoofdpersonages weten minstens drie jaar van te voren dat de film gaat worden opgenomen. Dat intussen COVID-pandemie is uitgebroken is een bedrijfsrisico, want er was al vastgesteld hoeveel inspanning en deelname acteur gaat leveren.
Om maar te zwijgen dat best betaalde acteur, Robert Downey Jr. voor Avengers: Infinity War (2018) $75.000.000 heeft verdiend en aangezien zijn personage ook dood is denk ik dat voor de End Game dat bedrag boven 100 Miljoen Dollars bedraagt. Weet je nog voor de COVID-tijd: bios tickets pre-order plaatsen voor de End Game, dat gaat niet zo gauw weer gebeuren.

Rob

Avatar

Wat heeft illegaal downloaden hiermee te maken? We hebben nu toch voldoende gedegen onderzoeken waaruit blijkt dat downloaden als het al een invloed heeft op de zogenaamde winstderving, het een klein positief effect is.
We moeten stoppen om deze mythe in stand te houden.

Beyonder

Avatar

Goed zo Scarlett. Leegkloppen die Disney zakken

centr1no

Avatar

Rob "We hebben nu toch voldoende gedegen onderzoeken waaruit blijkt dat downloaden als het al een invloed heeft op de zogenaamde winstderving, het een klein positief effect is."
Wat een onzin.
Over het geheel van de hele markt over een periode van vele jaren zou er onder normale omstandigheden inderdaad een positieve werking kunnen zijn.
Dat gaat natuurlijk niet op voor individuele gevallen en zeker niet in een tijd als deze.
Veel mensen kunnen of willen niet naar de bioscoop, in de grootste buitenlandse markten is de film niet eens ge-released en tegelijkertijd verstrek je een een perfect digitaal alternatief.
Als je als studio/distributeur niet weet dat dat betekent dan kun je er beter meteen mee ophouden.
Dit is willens en wetens door de Disneytop besloten en ik weet 100% zeker dat er op een bepaald moment iemand gezegd heeft dat ze er ook wel mee weg kunnen komen omdat ze denken dat niemand het grote Disney durft te bijten.

NieuwsFilm

meest populair