'Shang-Chi' maakt MCU diverser en dat is belangrijk volgens Kevin Feige

'Shang-Chi' maakt MCU diverser en dat is belangrijk volgens Kevin Feige

Ook regisseur Destin Cretton benadrukt het culturele belang van deze film.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings maakt het Marvel Cinematic Universe weer een stuk diverser. In een nieuw interview met Empire vertellen producent Kevin Feige en regisseur Destin Cretton (Just Mercy) waarom dit zo belangrijk is.

"Ik herinner me een virale video toen de eerste poster voor Black Panther was verschenen van een groep jonge mannen die deze zagen hangen in een bioscoop en door het dolle heen waren. Dat was ontroerend, om mensen zo enthousiast te zien over een film die we aan het maken waren," begint Feige.

"Maar het was ook een hard besef dat ze zo reageerden omdat ze zoiets nog nooit gezien hadden, dus Black Panther versterkte echt het idee dat iedereen het verdient om zichzelf op deze bijzondere manier terug te zien".

Cretton vult hem aan: "Ik groeide op met Bruce Lee, Jackie Chan en Jet Li, maar ik heb nog nooit een held op het scherm gezien die loopt, praat en zich kleedt zoals ik, iemand die naar dezelfde muziek luistert als ik en mijn vrienden, iemand die echt Aziatisch-Amerikaans is."

"En dat maakte deze film ook zo leuk voor mij, om iets te mogen creëren dat de Aziatisch-Amerikaanse ervaring laat zien door de ogen van een nieuwe superheld," aldus de filmmaker.


Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair