Taika Waititi had eigenlijk een heel andere rol moeten krijgen in 'The Suicide Squad'

Taika Waititi had eigenlijk een heel andere rol moeten krijgen in 'The Suicide Squad'

James Gunn had hem graag voor de rol gehad, maar Waititi had een te drukke agenda...

Taika Waititi is natuurlijk voornamelijk bekend als regisseur. Denk bijvoorbeeld maar aan Thor: Ragnarok en Jojo Rabbit. In beide films speelde hij echter ook mee als acteur, wat opnieuw het geval is in The Suicide Squad. Toch had dit er heel anders uit kunnen zien.

Waititi wist namelijk een kleine rol te scoren in de film van James Gunn. Zo zal Waititi te zien zijn als de vader van Daniela Melchior's Ratcatcher, maar als het aan Gunn had gelegen had hij zijn collega een andere rol gegeven.

Te drukke agenda
Gunn laat weten dat hij oorspronkelijk andere plannen had, maar de geplande live-action-versie van de animatieklassieker Akira, waarover Waititi zich zal ontfermen, gooit roet in het eten.

Zo zegt Gunn: ''Taika zou eigenlijk een van de Suicide Squad-leden vertolken, maar toen Akira groen licht kreeg was dat helaas niet langer mogelijk...''

Iets anders
Gunn wil wel (nog) niet onthullen over welk personage het dan precies gaat: ''Ik had Taika al een tijdje in gedachten voor die rol, maar ik ga nu niet zeggen over welke superheld het gaat. Ik wil namelijk de acteur die de rol uiteindelijk kreeg niet kwetsen''.

Heel even leek het er toch op dat Waititi het alsnog zou kunnen doen, toen Akira 'on hold' werd gezet. Toen nam Waititi nog contact op met Gunn, in de hoop dat de rol nog beschikbaar was. Helaas had Gunn al iemand anders gevonden.

Zo gaat Gunn verder: ''Dat was natuurlijk jammer, maar ik ben wel blij met degene die ik uiteindelijk voor de rol wist te strikken. Taika wilde ik echter wel ook graag nog in mijn film laten meespelen, dus ik zei dat ik iets anders voor hem zou vinden''.

NieuwsFilm

meest populair