James Gunn teaset Suicide Squad versus doorgedraaide Superman voor sequel

James Gunn teaset Suicide Squad versus doorgedraaide Superman voor sequel

De regisseur vertelt over een van zijn eerste ideeën voor de film.

In The Suicide Squad nemen de superboeven uit het DC-universum het onder meer op tegen de buitenaardse zeester Starro, maar volgens James Gunn had de Task Force X in eerst instantie een heel ander doel om uit te schakelen: Superman. Dat vertelt de regisseur in een interview met Filmstarts.

"Toen ik begon met het schrijven van de film was een van mijn ideeën om de Squad het op te laten nemen tegen Superman", vertelt Gunn aan die Duitse site. "Meer had ik nog niet echt. Het was gewoon een vaag idee".

Hij vervolgt: "Ze hadden de opdracht om Superman te vangen voor een of andere reden. Misschien was hij wel doorgedraaid of werd hij onder controle gehouden door iemand anders".

Gunn cynisch: "En dan moet deze waardeloze groep superschurken het opnemen tegen de allersterkste held ter wereld".

De Guardians of the Galaxy-filmmaker blijkt dit oorspronkelijke idee alsnog interessant genoeg te vinden om eventueel te verkennen in een vervolgfilm. "Ik vind het idee nog steeds geweldig, dus als DC een vervolgfilm wil maken, dan doen ze dat hopelijk niet zonder mij", concludeert hij.

Het idee van Gunn doet denken aan Suicide Squad: Kill the Justice League, een volgend jaar te verschijnen videogame waarin Task Force X het ook opneemt tegen de superhelden van het DC-universum.



NieuwsFilm

meest populair