'The Suicide Squad' stelt enorm teleur aan de box office; wat gaat er mis?

'The Suicide Squad' stelt enorm teleur aan de box office; wat gaat er mis?

De film stelt enorm teleur aan de bioscopen.

De film The Suicide Squad leek best een box office hit te worden. Maar dat valt behoorlijk tegen, de film doet het namelijk minder goed dan verwacht en gehoopt.

Deadline meldt dat The Suicide Squad een debuut maakte van 12,1 miljoen dollar op vrijdag (de 4,1 miljoen dollar van de donderdag preview meegerekend). Als gevolg daarvan ziet het er langzaamaan naar uit dat de terugkeer van de Task Force X neerkomt op 25,7 miljoen dollar. Een stuk minder dan de 30 miljoen dollar waar Warner Bros. en analisten van uit gingen.

Wat gaat er mis?
Deadline kijkt goed naar de vraag wat er aan de hand is. Een mogelijkheid bestaat dat de deltavariant van het coronavirus een rol speelt. Er zijn immers geen lockdowns in de Verenigde Staten, waardoor mensen mogelijk bewust te keuze maken niet naar de bioscoop te gaan. Maar er is meer aan de hand.

De analisten dachten "al dat The Suicide Squad voorbestemd was een slechte tijd te beleven aan de box office. De film had inherent grote problemen. Het is moeilijk een franchise weer op het juiste spoor te krijgen, zelfs als een film excellente recensies krijgt en een geweldige regisseur."

"Velen denken ook dat er met de marketing iets mis is gegaan, in het onderscheiden met de titel. is het een vervolg? Een reboot? Welke boodschap leggen we bij de consument neer. Zelfs al stond het nummer '2' niet in de titel, had dan wat meer woorden toegevoegd om duidelijk te maken dat het een andere film is, bijvoorbeeld The Suicide Squad Goes To The Jungle, wat dan ook."

NieuwsFilm

meest populair