De terugkeer van dit belangrijke 'The Suicide Squad'-personage was tot het laatst toe onzeker

De terugkeer van dit belangrijke 'The Suicide Squad'-personage was tot het laatst toe onzeker

De Hollywoodsterren blijven het ongekend druk hebben, waardoor ze niet tegen elk project ja kunnen zeggen.

Het had niet veel gescheeld of Joel Kinnaman had niet teruggekeerd als Rick Flag - een van de weinige terugkerende gezichten uit de eerste film - in The Suicide Squad van James Gunn. Zijn drukke agenda stond dat bijna niet toe, zo vertelt de acteur aan The Hollywood Reporter.

Kinnaman was namelijk bezig met de opnames van For All Mankind, een serie van Apple TV+, toen hij het telefoontje kreeg van Gunn met de vraag of hij beschikbaar was voor The Suicide Squad. Daardoor stond zijn drukke agenda een terugkeer bijna in de weg.

"Mijn team zou absoluut een Oscar moeten krijgen voor het handelen van deze lastige situatie. Ik moet ook Ron Moore [de maker van For All Mankind] en iedereen bij Apple bedanken voor hun hulp", vertelt Kinnaman.

Volgens de acteur had de studio logischerwijs weinig ruimte om rekening te houden met zijn agenda. "Warner Bros. was in eerste instantie aan zet, maar zij konden geen kant op vanwege de enorme cast", legt hij uit. "Dus dat maakte het qua planning gewoon erg lastig. Het heeft ze een paar maanden geduurd om een oplossing te vinden".

De studiobonzen van Warner Bros. hadden op een gegeven moment echter nog maar weinig hoop in de situatie en adviseerden Gunn om het personage dan maar uit het script te schrijven.

"Er zijn echt mensen geweest van Warner Bros. die dat tegen hem hebben gezegd. Het was dus kantje boord, maar gelukkig kwam alles goed", aldus Kinnaman.

NieuwsFilm

meest populair