Een verwijderde scène van 'Avatar' zet de vervolgfilms stiekem al op

Een verwijderde scène van 'Avatar' zet de vervolgfilms stiekem al op

De film van James Cameron was al bezig met een vervolg!

Een verwijderde scène van Avatar zet het verhaal van James Camerons Avatar 2 op. Toen de film in 2009 uitkwam, bleek deze al snel een wereldwijd fenomeen. De film gebruikte innovatieve 3D-technologie en werd een must-see voor het bredere publiek.

Sindsdien is Cameron al bezig met het ontwikkelen van meerdere Avatar-vervolgen. De eerste daarvan komt in december 2022 uit en pikt de draad enkele jaren na het einde van de eerste film af. Jake Sully blijft een Na'vi en heeft een familie gesticht met Neytiri.

Stiekem al opgezet
Jake en Neytiri hebben drie kinderen als we hen ontmoeten. Het oudste kind is Neteyam, de tweede is Lo'ak en dan is er nog Tyktirey. Dat ze drie kinderen hebben gekregen is niet gek gezien de ontwikkelingen in de films en de jaren die verstreken zijn tussen de films.

Bovendien zette een verwijderde scène van de eerste Avatar-film de vervolgen al op. De scène liet namelijk zien dat Neytiri zwanger van Jake Sully's kind was. Daarnaast eindigde de film met een voice-over van Jake die het over "nieuw leven" had.

Dat eerste kind zou dan dus Neteyam zijn geweest. Stom genoeg haalde Cameron de film uit het eindproduct/. Waarom precies is niet duidelijk, maar het laat eigenlijk zien dat James Cameron al vanaf het begin bezig was met nieuwe films.

NieuwsFilm

meest populair