Michael Keaton over hoe het is om na bijna 30 jaar opnieuw Batman te spelen

Michael Keaton over hoe het is om na bijna 30 jaar opnieuw Batman te spelen

De acteur keert terug in deze superheldenrol voor 'The Flash'.

Michael Keaton keert na zo'n dertig jaar terug als Batman in The Flash, een film waarin de titelheld een reis door verschillende universa maakt. Hoe is het voor Keaton om deze iconische rol weer te spelen?

Keaton vindt het heerlijk om opnieuw in de huid te mogen kruipen van miljardairszoon Bryce Wayne, die met de nodige gadgets de misdaad bestrijdt in Gotham City onder de dekmantel Batman.

De laatste keer dat Keaton de rol speelde was alweer in 1992 (in Batman Returns). Toch was het voor de acteur verrassend makkelijk om weer te transformeren in de superheld.

"Het is eigenlijk als fietsen", antwoordde Keaton namelijk toen hem onlangs werd gevraagd hoe het is om het Batman-kostuum weer aan te mogen trekken. "Vreemd genoeg, voelt het allemaal erg normaal".

Toen hij eenmaal het superheldenpak weer aan had, kwamen er ook weer een hoop herinneringen aan die tijd bij Keaton naar boven, zo vertelde hij.

"Vooral nadat ik begon na te denken over het risico dat Tim [Burton, de regisseur van zijn Batman-films] en alle andere betrokken destijds wel niet hebben genomen", aldus de acteur.

Keaton mag natuurlijk nog niets over de film verklappen. Wel weten we dat hij niet de enige Batman is die in The Flash van regisseur Andy Muschietti (It) te zien zal zijn. Ook de versie van Ben Affleck is van de partij.

NieuwsFilm

meest populair