'Dune' krijgt nu al een recensie van regisseur Chloe Zhao

'Dune' krijgt nu al een recensie van regisseur Chloe Zhao

Ze zag Dune en is laaiend enthousiast.

Chloe Zhao brengt ons in november een nieuwe film, Eternals. Dat ze zo'n prestigieus project mag maken, heeft haar geen windeieren gelegd. Zo mocht ze een vroege screening van Denis Villeneuves Dune bijwonen.

Villeneuve verfilmt met zijn Dune de eerste helft van het boek van Frank Herbert uit 1965. We volgen Paul, erfgenaam van House Atreides, terwijl zijn familie verhuist van de oceaanplaneet Caladan naar Arrakis. Deze onherbergzame woestijnplaneet is de enige bron van de meest gewilde grondstof van het universum.

Buitengewone film
Tijdens een interview met Sight & Sound Magazine vertelde Zhao Dune inmiddels te hebben gezien. Ze werd naar eigen zeggen tijdens de vroege screening door de film 'weggeblazen'. Dat Villeneuve zijn visie heeft mogen uitvoeren, precies zoals hij had gewild, is hoopgevend:

"Het geeft mij hoop dat een filmmaker als Denis het vermogen heeft om zijn visie te nemen en iets in elkaar te zetten dat zo ongelofelijk, zo cinematisch is. Ik werd echt weggeblazen door de ervaring die ik in die ruimte had."

NieuwsFilm

meest populair