'Terminator: Genisys'-regisseur wilde na gigantische flop geen films meer maken

'Terminator: Genisys'-regisseur wilde na gigantische flop geen films meer maken

Jaren later heeft hij zich toch bedacht.

Terminator: Genisys was een enorme flop. Dit was voor de regisseur Alan Taylor zo heftig dat hij dacht nooit meer een film te maken.

De Terminator-franchise begon in 1984, toen James Cameron hoge ogen wist te gooien met The Terminator. Het tweede deel, Terminator 2: Judgement Day, werd nog beter onthaald. Helaas ging het vanaf hier bergafwaarts, met als grootste flater de film van Taylor.

Nooit meer
In een recent interview liet Taylor zich over zijn evolutie als regisseur en verhalenverteller uit. Taylor heeft namelijk al heel wat gemaakt, zoals afleveringen voor Lost, The Sopranos en Game of Thrones maar ook de MCU-film Thor: The Dark World.

De mislukking die Genisys was deed hem wel pijn: "Ik had in een keer de wil verloren om films te maken. Ik verloor de wil om als regisseur door te gaan. Ik neem dat niemand kwalijk, alleen mezelf. Het was een lastig proces en ik heb lang nodig gehad om me beter te voelen. Ik moest het plezier van films maken herontdekken."

Box-office
Grappig genoeg was Genisys wel een box-office-hit. De film had een groot budget van 156 miljoen dollar, maar wist wereldwijd maar liefst 440 miljoen dollar op te halen. Alleen Terminator 2 deed het beter. De kritiek en de reacties van filmcritici en bioscoopgangers waren echter vernietigend.

Taylor heeft zich er uiteindelijk toch overheen kunnen zetten, aangezien hij verantwoordelijk is voor de veelbelovende Sopranos-prequel film The Many Saints of Newark.

NieuwsFilm

meest populair