Hans Zimmer heeft een tweede 'Dune'-soundtrack gemaakt

Hans Zimmer heeft een tweede 'Dune'-soundtrack gemaakt

De componist was zo geïnspireerd dat hij ook meewerkte aan het making-of-boek.

Hans Zimmer heeft al heel wat moois gemaakt. Het laatste laatste werk van de met een Oscar bekroonde componist is de muziek voor Dune. Zimmer was hiervoor zelfs zo geïnspireerd dat hij een tweede score schreef.

Zimmer heeft heel wat keren samengewerkt met Christopher Nolan. De geliefde regisseur wilde opnieuw samenwerken met Zimmer voor Tenet, maar de componist kon de kans niet laten schieten om aan Dune te werken, aangezien het een verfilming is van een van zijn favoriete boeken.

Inspiratie
Zimmer was dan ook zo geïnspireerd dat hij niet alleen de muziek voor de verfilming heeft gemaakt, maar ook voor een bijbehorend making-of-boek genaamd The Art and Soul of Dune. Dit boek verschijnt tegelijkertijd met de film.

'The Art and Soul of Dune' wordt uitgegeven in twee versies. De standaardeditie kost 50 dollar en bevat interviews met regisseur Denis Villeneuve maar ook acteurs zoals Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson en Oscar Isaac.

De speciale editie kost heel wat meer. Hiervoor zul je tamelijk diep in de buidel moeten tasten, aangezien deze 600 dollar kost, maar dan heb je ook wel wat. Er zijn namelijk maar 700 exemplaren, die elk gesigneerd worden door Villeneuve, Chalamet en Josh Brolin. Ook bevat het boek 80 pagina's aan artwork.

NieuwsFilm

meest populair