James Gunn wilde eigenlijk Superman als villain in 'The Suicide Squad'

James Gunn wilde eigenlijk Superman als villain in 'The Suicide Squad'

Uiteindelijk was het toch iets te lastig.

In James Gunn's The Suicide Squad neemt het team het op tegen de villain Starro, een gigantische zeester. Nu laat de regisseur weten dat de film er heel anders uit had kunnen zien, aangezien Gunn oorspronkelijk overwoog van Superman een 'slechterik' te maken.

Dit liet de filmmaker tijdens een recent interview weten: ''Er was een tijd dat ik eraan dacht The Suicide Squad tegen Superman te laten vechten''. Uiteindelijk nam toch Starro zijn plaats in.

De reden
Zo gaat Gunn verder: ''Ik vind Starro geweldig in de strips. Het is eigenlijk een belachelijk personage, maar hij is ook heel eng op zijn eigen manier. Wat hij doet is heel beangstigend en daar wilde ik wel graag aan werken''.

''Toen ik nog een kind, was ik altijd bang van hem, aangezien hij het ook tegen helden als Superman en Batman opnam. Hij is een van de grootste DC-schurken, die waarschijnlijk nooit in een film zou voorkomen. Zou het er ooit van gekomen zijn, dan zou het niet de versie zijn zoals in The Suicide Squad, waar het gewoon een gigantische, felroze en hemelsblauwe wandelende zeester is''.

Toch nog?
Tot slot laat de regisseur weten dat het erg lastig was Superman een plaats te geven in zijn film: ''Destijds waren er veel vragen. Wie is Superman in de DCEU? Speelt The Suicide Squad zich eigenlijk wel af in de DCEU? Ik wilde daar gewoon niet te veel bezig mee zijn...''

Gunn liet wel weten nog graag andere DC-films te maken rondom meerdere schurken en recentelijk zei Idris Elba dat hij het maar wat gaaf zou vinden om terug te mogen keren als Bloodshot, om het dan op te nemen tegen Superman. Wie weet heeft Gunn daar wel interesse in!

NieuwsFilm

meest populair