Warner Bros. wilde 'The Suicide Squad' een PG-13 en niet R-Rated film maken

Warner Bros. wilde 'The Suicide Squad' een PG-13 en niet R-Rated film maken

James Gunn kreeg in elk geval dat verzoek rond The Suicide Squad.

James Gunn zegt dat Warner Bros. hem gevraagd heeft of hij zijn R-Rated scenario voor The Suicide Squad zou kunnen herschrijven zodat de film een PG-13 rating zou kunnen krijgen. Maar dat wilde hij niet.

Toen Marvel Studios en Disney het inmiddels teruggedraaide besluit namen om James Gunn te ontslaan, boden Warner Bros. en DC Films hem aan een DC-film te maken. Gunn mocht zelf kiezen welke film hij wilde maken en besloot uiteindelijk een The Suicide Squad-film te maken. En hij had zelf een voorwaarde, namelijk dat hij de vrije hand zou hebben.

PG-13 film
"Ik schreef het scenario de hele tijd, denkende dat ze mij het zouden laten maken. Ik bedoel, ze vroegen wel: 'Kan je dit PG-13 maken?' Waarop ik 'nee' zei," begon Gunn tegenover Collider.

"Ik zei: 'Je kan hem maken en iemand anders vragen om hem te regisseren, zodat deze PG-13 kan worden. Maar als ik hem ga regisseren, dan blijft hij Rated-R'. En zij zeiden: 'Okay, dat is het wel waard'. En dus deden ze het geweldig"

James Gunn kreeg wel wat aantekeningen bij de uiteindelijke film, maar met de duidelijke opmerking dat hij zelf mocht weten wat hij ermee wilde doen. "Marvel geeft er meer dan DC dat doet, maar ze hebben beiden dezelfde instelling, namelijk dat ik ermee mag doen wat ik maar wil."

NieuwsFilm

meest populair